En pahalı iPhone olma ünvanını iPhone X modelinden devralan iPhone XS Max’ın maliyeti belli oldu.

TechInsights’ın raporuna göre, 256 GB depolama alanına sahip olan iPhone XS Max‘ın parça ve montaj maliyeti 443 dolar. Bir kıyaslama yapmak gerekirse 64 GB depolamaya sahip iPhone X’un maliyeti ise 395.44 dolar seviyesindeydi.

iPhone XS Max’ın maliyeti ne kadar?

Birçok kişinin tahmin edebileceği gibi 6.5 inç büyüklüğündeki devasa OLED ekran bu cihazın en pahalı parçası. Apple’ın bu ekran için 80,50 dolar ödediği belirtilirken, iPhone X modelinde bu rakam 77,27 dolar seviyesindeydi.

Yani ekran boyutunda ciddi bir artış yaşanmasına rağmen bu fiyatta büyük bir oynamaya neden olmadı. 3D Touch teknolojisinde kullanılan bazı parçalarda yapılan değişikliğin bu fiyat artışının önüne geçtiği ifade ediliyor.

Bunların yanı sıra Qualcomm’dan Intel’e geçiş yapıldığı için iPhone XS Max modelinde modem maliyeti artarken, aynı zamanda 7 nm fabrikasyon süreci ile üretilen A12 Bionic işlemcinin maliyeti daha önceki modellere kıyasla yüksek.

Apple yayınlanan bu maliyet raporu hakkında yorum yapmaktan kaçınırken, genel toplamda Apple’a maliyetin 443 dolar olduğunu görüyoruz. 256 GB depolama alanına sahip olan bu iPhone XS Max’ın ABD fiyatı ise 1249 dolar.