iPhone, her iOS güncellemesi ile yeni bir güvenlik açığına ev sahipliği yapıyor. Özellikle bu güvenlik açığının mesajlar üzerinden olması, iPhone sahiplerini korkutuyor. Bugün iPhone'daki mesajlar açığına bir yenisi daha eklendi. Bu açık şimdiye kadar ki en ciddi mesajlar açığı olarak gösteriliyor.

Hindistan'da kullanılan Teluguca dili ile alakalı olan bu açık, iPhone'a mesaj gönderildiğinde ortaya çıktıyor. Teluguca dilinde yazılmış mesajı iPhone'a gönderdiğinizde; karşı tarafın iPhone'u donuyor ve Mesajlar uygulamasından atıyor.

Mesajlar uygulamasına tekrar girdiğinizde ise iPhone yeniden başlıyor. Ancak diğer mesaj açıkları gibi iPhone'u kapatıp açınca bu hata ortadan kalkmıyor. Mesajlar uygulamasına her tıklayışınızda iPhone kapanıp açılıyor.

Bu sorundan kurtulmanın tek yolu ise başka birinden kilitlenen iPhone'a birden fazla üst üste mesaj göndermekten geçiyor. iOS 11.2.5 sürümünde ortaya çıkan bu hata için henüz Apple cephesinden bir hamle gelmedi.

Apple'ın bu hatayı gidermek için iOS 11.3'ten önce güncelleme yayınlamayacağını düşünüyoruz. Bu açık tahminlerimize göre; Mart ayında yayınlanması beklenen iOS 11.3'e kadar devam edecek.