Geçtiğimiz ay, eski iPhone sahipleri telefonlarının yavaşlatıldığı konusunda şikayetçi olmuş, Apple’da eski iPhone modellerini bilerek yavaşlattığını doğrulamıştı. Bunun üzerine bazı iPhone kullanıcıları Apple’a dava açıp zararlarının karşılanmasını

Apple’ın sorunlar nedeniyle iPhone modellerini yavaşlatma sebepleri makul görünmesine rağmen, birçok kullanıcı haklı olarak bu durumu öfke ile karşıladı. Apple, bu bilgiyi "yakalanana kadar" ifşa etmedi, ancak, yavaş çalışması nedeniyle kızgın olan birçok kişi iPhone'larını yenileme tercihinde bulundu.

Açılan dava şu anda dokuza kadar çıktı ve fahiş bir miktarda para isteyen kullanıcılar var. Violetta Mailyan ve avukat ekibi tarafından açılan davada, Apple tarafından 999.999.999.000 USD (neredeyse 1 trilyon dolar) talep edildi.

Davacı olan iPhone kullanıcıları, Apple’ın kendilerini kandırdığını, sorunu giderilebilecek telefonlarını düzeltmek yerine yeni iPhone modellerinden almaya teşvik ettiğini iddia ediyor. Açılan dava mantıklı görünüyor ancak istenilen tazminat tutarı oldukça uçuk gibi. Sizce de öyle değil mi?