Türkiye  İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Bu yıl 28-30 Kasım arasında düzenlenecek ‘Türkiye İnovasyon Haftası’nı daha kapsamlı ve görkemli hale getirdiklerini, İstanbul Kongre Merkezi’nde 3 gün sürecek etkinlikler için birbirinden ünlü ve değerli konuşmacıların İstanbul’a geleceğini söyledi. Yenilikçi fikirleri ve girişimleri Türkiye gündemine taşımayı hedeflediklerini belirten Büyükekşi, “2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Bu hedefe ulaşmak için yüksek katma değer yaratmaya yönelik inovasyon ve Ar-Ge fikirlerinin ticarete dönüşmesi çok büyük önem taşıyor” dedi.

HERKESİ BEKLİYORUZ

7’den 77’ye herkesin; bilim, teknoloji, pazarlama, tasarım, kent, iş ve sanayi dünyası, enerji ve tıp alanlarında inovasyon gücünün fakına varmasını istediklerini anlatan Büyükekşi, “Etkinlikler ücretsiz. Başta gençler olmak üzere tüm vatandaşların katılmasını istiyoruz. Geçen yıl etkinliklere 15 bine yakın ziyaretçi, dünyanın dört bir yanından gelen 50’ye yakın inovasyon gurusunun konuşmalarını dinledi. Bu yıl, daha kapsamlı ve görkemli yapıyoruz. İnovasyon guruları, ufuk açan konuşmalar yapacak” dedi.

BAŞBAKAN DA KATILACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da etkinliklerin kapanışına katılacağını belirten TİM Başkanı, İhracatçı Birlikleri’nce bu yıl düzenlenen 8 tane Ar-Ge Proje Pazarı ve 17 tane tasarım yarışmasından seçilen ödüllü tasarımları, ziyaretçilerle buluşturacaklarını vurguladı. Büyükekşi şöyle konuştu: “Türkiye’nin geleceği inovasyondan geçiyor. Genç nüfusumuzun üretken potansiyelini açığa çıkarmak ve rekabetçilikte ülkemizi üst noktaya yükseltmek istiyoruz. İlköğretimden, üniversiteye öğrenci, işçi, memur herkesi inovasyon ile buluşturmak istiyoruz.”

REKABET GÜCÜMÜZ ARTACAK

Türkiye İnovasyon Haftası Organizasyon Komitesi Başkanı ve TİM Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Öztiryaki de, “İhracatta rekabet sağlayıcı çözümler üretmek, sektörlerin rekabet gücünü artırmak, gelişimine katkıda bulunmak, çevreyi daha fazla korumak ve gelecekte söz sahibi olabilecek ürünlerin geliştirilmesine öncü olmak hedefiyle çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” diye konuştu.

4 büyük şirket sponsor

İNOVASYON Haftası etkinlikleri için Arçelik, Brisa ve TEB ana sponsor oldu. THY de ulaşım sponsorluğunu üstlendi. Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, “Arçelik dünyanın sayılı beyaz eşya üreticileri arasında. Bu başarının arkasındaki  en etkili faktör inovasyon gücü müz” derken, Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü Egemen Atış da, “İnovatif bir şirket olma yolunda emin adımlarla ilerledik. Bugün Avrupa’nın yedinci en büyük lastik üreticisiyiz” diye konuştu. TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ise “Gartner tarafından dünyaya örnek gösterilen inovasyon kültürümüz ışığında yurt dışında da ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz”  dedi. (Sadi Özdemir-Hürriyet)