Kısa bir süre önce yayınlanan Android P sürümü sonrasında, Android sürümlerinin güncel dağılımı çıkarıldı.

12 Eylül itibariyle son 1 hafta içerisinde Play Store’da aktif olan Android cihazlardan gelen veriler doğrultusunda oluşturulan tabloya göre Android sürümlerinin güncel kullanım oranı şu şekilde:

Android kullanım oranları: Android Pie halen yok!

Google’ın 31 Ağutos itibariyle yayınladığı kullanım verilerinde Android Pie sürümü listeye dahil olamamıştı. İki hafta geçmesine rağmen, halen üreticiler güncellemeleri yayınlamaya başlamadığı için Android 9.0 Pie listede yer almıyor.

2017 yılı Ekim ayında Android Oreo sürümünün yüzde 0.2’lik bir kullanım oranı vardı. 2018 yılı Nisan ayı itibariyle yüzde 4.6’lik bir kullanım oranına sahip olan Android sürümü, son dönemde ciddi bir büyüme gösterdi.

Böylece Android Oreo ekosistem içerisinde yüzde 14.6’lık bir paya ulaştı. Akıllı telefon üreticilerinin amiral gemileri için Oreo güncellemesini tamamlayarak, orta seviye modellere geçiş yapması burada etkisini gösteriyor.20.

Android Nougat ise yüzde 30.8’lik kullanım oranı ile bir önceki döneme kıyasla yerinde saydı. Bunun yanı sıra eskimeye yüz tutan Marshmallow, Gingerbread, Kitkat ve Lollipop sürümleri her geçen gün düşüş yaşamaya devam ediyor.