Son yıllarda akıllı telefonlarda popüler olan birden fazla kamera teknolojisi giderek abartılı hale gelmeye başladı.Önce arka yüzde 2 kamera ile başlayan bu furya sonradan ön kameraya da sıçradı ve günümüzde ikisi önde ikisi arkada olmak üzere 4 kameraları akıllı cep telefonları da bulunuyor.Son olarak Huawei'nin P20 Pro modeli isearka yüzde 3 kamera getirmesi çıtayı biraz daha yükseltti. Şimdi benzer bir hamlenin Apple cephesinden geleceği konuşuluyor.

Aslında bu iddia çok yeni değil. Geçen ay Çin'de yayın yapan Economic Daily News tarafından bu tarz bir iddia ortaya atılmıştı. Şimdi benzer bir iddia ise Yuanta Securities şirketinin analisti Jeff Pu tarafından da dillendirildi. Pu tarafından hazırlanan rapora göre Apple'ın kullanacağı bu üçüncü kamera 12 Megapiksel çözünürlük sunacak ve 6P objektifle beraber gelecek. Rapora göre telefon 3X optik, 5X de hibrit (dijital+ analog) yakınlaştırma sunacak. İddialara göre bu 3 ana kemaralı telefon Apple'ın en üst düzey modeli iPhone X'da bulunacak.

Bu iddiaların resmi bir dayanağı yok. Ancak Apple ve benzeri teknoloji devi firmaların ürün geliştirme süreçlerinde birden fazla prototip ile çalışıldığı biliniyor. Muhtemelen Apple, 3 ana kemaralı bir iPhone modeli üzerinde çalışıyor olabilir. Ancak bunun nihai ürüne dönüşüp dönüşmeyeceği konusu belirsiz. Birçok farklı teknolojiyi deneyen marka, bunları her zaman son tüketiciye sunmuyor. Ancak optik yakınlaştırma teknolojisi Apple'ın zaten iyi olan kamera özelliklerine olumlu katkıda bulunabilir.