Apple A12 işlemcisi de A11 gibi Bionic takısıyla tanıtıldı. Çünkü A11 işlemcisi gibi A12 işlemcisi de yapay zekaya ve nöral ağlara odaklanıyor. A11’de saniyede 600 milyar olan nöral işlem kapasitesi A12’de saniyede 5 trilyona çıktı. Bu yüzde 833 artış anlamına geliyor ve özellikle fotoğraf işleme alanında çok işe yarayan bir özellik.

Apple A12 Bionic de 7nm üretim geometrisini kullanıyor!

Apple A12 Bionic işlemcisini Dünya’nın ilk 7nm çipi olarak lanse etti. Bildiğiniz gibi Huawei de Kirin 980 işlemcisini ilk 7nm çip olarak tanıtmıştı. Ancak işlemcileri kullanan telefonların piyasaya çıkışını göz önüne aldığımızda Apple A12 ilk kullanıcı ile buluşan 7nm çip olma özelliğini taşıyor.

Apple A12 çipinin CPU kısmı 2 ana kümeden oluşuyor. İlk küme 2 çekirdekli performans çekirdekleri ki bunlar bir önceki nesil A11 işlemcisine göre %15 daha performanslı ve %40 daha enerji verimli. A12 de 4 adet günlük kullanım veya enerji verimliliği odaklı çekirdek bulunuyor. Bu çekirdekler de %50 daha enerji verimli önceki platforma göre.

Apple A12 Çipinin GPU kısmı ise 4 çekirdekli bir yapıda. Yeni GPU tamamen Apple tarafından tasarlandı ve önceki nesile göre %50 daha hızlı. Ayrıca A12 GPU’sunun üstün grafikler için Tesellation ve Kayıpsız Bellek Sıkıştırması gibi özellikleri de bulunuyor. Tüm bu grafik iyileştirmeleri bu güzde çıkması beklenen Elder Scrolls Blades oyununda görülebilir ki oyun içi grafikler de tanıtımda paylaşıldı.

Apple A12 Bionic Çipinin Kameraya Etkileri

Apple A12 çipi aynı zamanda pek çok kamera iyileştirmelerini de birlikte getiriyor. Çok daha güçlü nöral motor ışık yansımalarını daha iyi hesaplayarak çok daha güzel fotoğraflar çekilmesini sağlıyor. A12’nin ISP’si yani görüntü işlemcisi ise o kadar güçlü ki düşük ışıkta bile 60 FPS video çekebiliyor. Ayrıca gelişmiş hareket takibi ile yeni iPhone’larla yetenekli eller çok daha yaratıcı videolar çekebilecekler.