Sony’nin bir süredir gündemde olan 2014 yılı ikinci amiral gemisi akıllı telefon Xperia Z3 cephesinden yeni görüntüler yayınlandı. Kısa süre önce Xperia Z2 Compact ile yan yana görüntülen üst düzey akıllı telefonun sızan yeni görüntüleri telefonun tasarım ve bazı özellikleri hakkında bilgiler sunuyor. Japon üretici Xperia Z3’te, Xperia Z’den bu yana sürdürdüğü OmniBalance tasarım anlayışını devam ettirecek. İlk bakışta Xperia Z3 ile Z2’nin bir birine fazlasıyla benzediğini söyleyebiliriz.

Xperia Z2 Çin’de L50t kod numarasına sahip. Sızan telefon ise L55t kod numaralı. Dolayısıyla yayınlanan görüntülerin Xperia Z3 olduğu konusunda birçok kaynak hemfikir. Android 4.4.4 KitKat işletim sistemiyle çalışan Xperia Z3’ün güç birimini beklendiği gibi Qualcomm’un 2.5GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 801AC birimi oluşturacak. 578MHz frekanz hızında çalışan Adreno 330 GPU’sunu beraberinde getiren söz konusu işlemci yılın ilk yarısında Galaxy S5 ve LG G3 modellerinde de yer aldı.

Sony, Xperia Z3’te Z2 ve Z1 modellerinde olduğu gibi Exmor RS sensöre sahip 20.7MP çözünürlüklü kameraya yer verecek. Ekran boyutu ve çözünürlük seviyesi hakkında bir bilgi henüz yok, ancak gelen haberler Xperia Z3’te Full HD çözünürlüklü ekran kullanılacağı yönünde.