Xiaomi Redmi Note 6 Pro henüz resmi olarak tanıtılmadı. Ancak, cihazın başta AliExpress olmak üzere birden fazla mağazada boy göstermesi ve sonrasında detaylı bir kutu açılış videosunun yayınlanması detayları gün yüzüne çıkardı.

İşte Xiaomi Redmi Note 6 Pro'nun özellikleri ve fiyatı gibi merak edilen konular...

Xiaomi Redmi Note 6 Pro özellikleri ile neler sunuyor?

6.26 inç büyüklüğünde ve 19:9 formatındaki çentikli ekranı, Full HD+ çözünürlük sunan Redmi Note 6 Pro modeline gücünü Qualcomm Snapdragon 636 veriyor.

14 nm fabrikasyon süreci ile üretilen ve 1.8 GHz hızında çalışan Snapdragon 636, sekiz adet Kryo 260 çekirdeğine ev sahipliği yapıyor. Grafik tarafında gerekli olan gücü Adreno 509 GPU sağlarken, X12 LTE modem bu işlemciye eşlik ediyor.

Cihazda yer alan 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı rakiplerine kıyasla düşük seviyede. Android 8.1 Oreo işletim sistemi ve MIUI 9.6 kullanıcı arayüzü ile kutudan çıkan akıllı telefonun her iki tarafında çift kamera yer alıyor.

12 Megapiksellik ana kameraya, 5 Megapiksel çözünürlüğünde ikinci kamera eşlik ediyor. Dual Pixel AF teknolojisine sahip olan bu kameraların yanı sıra, ön tarafta 20 Megapiksel + 2 Megapiksel çözünürlüğünde çift kamera bulunuyor.

3.5 mm kulaklık girişine yer verilmeye devam edilirken maalesef Xiaomi, USB-C portunun yerine microUSB kullanmaya devam ediyor. Cihaz resmi olarak tanıtılmadığı için fiyatının tam olarak ne kadar olacağı bilinmiyor.

Xiaomi Redmi Note 6 Pro fiyatı ne kadar?

Ancak, bugün bir online mağazada listelenen Xiaomi Redmi Note 6 Pro’nın fiyatı 345 dolar olarak görüntülendi. Bu fiyat Redmi Note 5 ile kıyaslandığında biraz yüksek bulunduğu için halen Xiaomi’nin açıklayacağı fiyat bekleniyor.