Galaxy S10, Galaxy S10+ ve muhtemelen Note 10 modellerinde kullanılacak olan bu işlemci neler sunuyor? İşte cevabı

Exynos 9820 yeni Samsung modellerine hangi özellikleri getirecek?

Samsung en yeni amiral gemisi işlemcisi olan Exynos 9820 modelini resmi olarak duyurdu. Özellikleri ve mimarisiyle oldukça dikkat çeken işlemci, 8nm üretim teknolojisiyle üretilen Apple A12 Bionic ve Kirin 980 işlemcisine doğrudan rakip olarak piyasaya sürülecek.

Açıklanan resmi detaylara baktığımızda yeni nesil Samsung Exynos yonga seti, önceki nesil modellere kıyasla yüzde 50 oranda daha iyi bir performans sergiliyor.

Yeni nesil işlemci  Nöral İşletim Ünitesi ile karşımıza çıkıyor.  Bu işletim ünitesi sayesinde yapay zekanın tüm nimetlerinden yararlanan 9820 işlemcisi, yapay zeka işlemlerini bir önceki nesil Exynos 9810 modeline göre 7 kat daha hızlı gerçekleştirebiliyor.

Eklenen Nöral İşletim Ünitesi  ile birlikte Samsung, Galaxy S10 içinde gelişmiş kamera özellikleri sunacak. Hatırlayacağınız üzere Kirin 980 işlemcisinde yer alan bu ünite, Huawei Mate 20 serisinin kamerasında oldukça başarılı işlere imza atmıştı. Samsung’un da yeni nesil işlemcisi ile birlikte benzer bir başarıyı sergilemesi ön görülüyor.

Yeni nesil işlemcisi ile birlikte pazarı iyice hareketlendirecek olan teknoloji devi, bizleri yeniden tasarladığı CPU mimarisi ile karşılıyor. Bu kısımda bizleri  yüksek performans gerektiren işlem için iki adet özel CPU ve  iki adet ARM Cortex A76 çekirdeği karşılıyor.  Günlük kullanım için ise Samsung, yeni nesil işlemcisinde dört adet Cortex A55 çekirdeği kullanmayı tercih etmiş.(Mediatrend)