İsveç'te devlet kurumu Medya Dairesi, bireylerin internet kullanımına ilişkin raporunu açıkladı. Rapora göre ülkede çocukların internet kullanma oranının arttığı, internet kullanma yaşının ise 2'ye düştüğü belirtildi.
Buna göre, İsveç'te her yaş düzeyinde çocukların internet kullanım oranı geçen yıl 2013'e oranla önemli artış gösterdi. Çocuklarda internet kullanma yaşının 2'ye kadar düştüğü belirtilen raporda, sadece 2 yaşındayken internet kullanan çocukların oranının yüzde 15 olduğu ifade edildi.

Raporda 2-4 yaş arasındaki çocukların yüzde 71'inin internet kullandığı vurgulandı. Çocukların genelde tablet bilgisayarda çizgi film izlediği belirtildi.

Rapora göre, çocukların cep telefonu kullanmaya başlama yaşı ise 11. İsveç'te 17-18 yaş grubunun cep telefonunda gazete ve makale okuma oranı da 2013'te yüzde 23 iken, 2014'te bu oran yüzde 13'e düştü.
Son 10 yıldır düzenli olarak her yıl yapılan araştırmanın bu yılki ilgi çekici sonuçlarından biri de çocuk ve gençlerin önceki yıllara kıyasla daha az masaüstü ya da dizüstü bilgisayara sahip olmasıydı. Bunun nedeninin ise tablet bilgisayarlar sayısındaki artış olduğu bildirildi.