İTÜ ARI Teknokent bünyesinde 2012 yılında faaliyete geçen ve bugüne kadar girişimcilere 7 milyon TL’yi aşan destek sağlayan Türkiye’nin en önemli girişimcilik destek projelerinden İTÜ Çekirdek’te, 2016 yılı başvuruları başladı.

Teknoloji tabanlı bir ticari ürün ve hizmete dönüşebilir fikri ya da projesi olan “her yaştan” girişimcinin katılabildiği İTÜ Çekirdek’e, başvurular “Genel Kategori”, “Bulut Bilişim Kategorisi” ve “Otomotiv Teknolojileri Kategorisi” olmak üzere üç farklı alanda yapılabilecek. Fikirlerini işe dönüştürmek ve şirketlerini kurabilmek için bu yarışa katılmak isteyen girişimciler İTÜ Çekirdek’e 15 Ocak tarihine kadar başvuru yapabilecek.

İTÜ Çekirdek’e, 2015 yılında toplam 3.900 proje başvurusu yapıldı. İTÜ Çekirdek paydaşı kurum ve kuruluşlar tarafındanİTÜ Çekirdek BIG BANG 2015’te 20 firmaya toplam 1.2 milyon TL’lik ödül ve 1.5 milyon TL değerinde bulut bilişim altyapısı fonu dağıtıldı.

İTÜ Çekirdek’in bir parçası olma hedefindeki girişimcilerin  http://www.itucekirdek.com/ adresinden başvurularını gerçekleştirebiliyorlar.