İTÜ ARI Teknokent’in girişimcileri yurtdışına taşıyarak uluslararası birer markaya dönüşmeleri adına desteklediği ITU GATE programının 3.dönemi için başvurular başladı. Hali hazırda bir iş planı doğrultusunda faaliyetlerini yürüten firmaların katıldığı ITU GATE’e 7 Ağustos’a kadar http://itugate.com/tr adresinden başvuruda bulunulabiliyor.

ITU GATE sürecine seçilen firmalara özellikle ABD pazarına giriş stratejileri, pazar araştırması, ürünün rekabetçi avantajlarını konumlandırma, hikayeleştirme, fiyat ve gelir modeli gibi pek çok konuyu kapsayan 2 aylık bir eğitim sunuluyor. Ardından 1 ay ABD kampına alınıyor. ABD serüveni boyunca firmalara iş geliştirme faaliyetlerinde danışmanlık hizmeti sunuluyor. Girişimciler Amerika’da Chicago ve San Francisco’da kuluçka merkezlerine giderek burada uluslararası yatırımcılarla, akademisyenlerle ve girişimcilerle tanışma imkanı yakalıyor.

Teknoloji alanında faaliyet gösteren firmaların global birer marka haline gelmeleri adına çalışmalarını yürüten ITU ARI Teknokent, İTÜ GATE projesinin yanı sıra dünyanın en önemli girişimcilik ekosistemlerinden Chicago 1871’de açtığı ofisle de Türkiye’deki firmaların uluslararası markalara dönüşümüne ön ayak oluyor. ITU ARI Teknokent’in hedefinde dünyanın önemli kuluçka merkezlerinde ofisler açmayı sürdürerek Türkiye’nin ihracatına katma değer sağlayacak firmaları desteklemek bulunuyor.