Japan Display, Apple ve Sharp ile Ishikawa Eyaletindeki ana Hakusan fabrikasını satmak için görüşmelerde bulundu. 

Yaygın olarak JDI olarak bilinen Japan Display, satışlarının yetersiz olması nedeniyle Temmuz ayında fabrikada ekran üretimini askıya aldı. 

Şirket, tesisin satışının geri dönüş çabalarına yardımcı olacağını umuyor. Apple ve Sharp hala tesisteki hisselerini nasıl paylaşacaklarını düşünüyorlar.

JDI'dan bugün yapılan açıklamada, şirketin Hakusan fabrikasıyla ilgili "çok çeşitli seçenekleri göz önünde bulundurduğu" ifade edildi.

12 Aralık'ta JDI, Hakusan tesisinde potansiyel bir alıcı -muhtemelen Apple- ile görüşmelerin son aşamasında yaklaşık 200 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Artık görüşmelerin kapsamının arazi ve binalar da dahil olmak üzere tüm tesisin satışına kaydığı görülüyor.

Kaynaklar, JDI'nın Apple ile fabrikayı 80 milyardan 90 milyar yen'e (730 milyon $ ila 820 milyon $) satmak için müzakere ettiğini söylüyor.

JDI, rakiplerin likit kristal ekran üretiminden kaynaklanan sert rekabetten etkilendi. Apple iPhone'lara olan güçlü talep nedeniyle Sharp'ın üretimi artmıştı.

JDI'nın Hakusan fabrikası 2016 sonunda üretime başladı ve çoğunlukla iPhone'lar için LCD paneller üretti. Bununla birlikte, ABD teknoloji devi çoğunlukla cihazları için yeni nesil OLED ekranlara geçtikten sonra çıktı düştü.

Tesis, JDI'nın en büyük fabrikalarından biridir. Apple, tesisin 170 milyar yen inşaat maliyetinin yaklaşık yarısını peşin ödedi.