Eğer Tokyo'da düzenlenecek olan 2020 Yaz olimpiyatları için hazırlanan tanıtım videosunu izlediyseniz, Japonya'nın pop-kültür simgelerine oldukça yüklendiğini fark etmiş olabilirsiniz. Ancak Tokyo, Olimpiyatları aynı zamanda da sürdürülebilirlik hakkında bir mesaj vermek için kullanabilir. Nikkei'nin söylediğine göre 2020 oyunlarının organizatörleri, bir sonraki Olimpiyatların altın, gümüş ve bronz madalyalarını üretmek için geri dönüştürülmüş elektronikleri kullanmayı düşünüyor.

Bu düşüncenin arkasında fikir ise oldukça basit: Maden firmalarına bu değerli metalleri Tokyo Olimpiyatları için bağışlamalarını istemekten ziyade organizatörler,Japonya'nın "kent madeninden" yeterince altın, gümüş ve bakır toplayabileceklerini düşünüyorlar. Ancak yeterince malzeme toplamak sorun olabilir. Japonya'nın elektronik geri dönüşümü, Olimpiyat ödülleri için gerekenden çok daha fazla değerli metali her yıl toplasa da, bu malzemelerin büyük bir kısmı zaten yeni elektronik cihazlar üretmek için kullanılmakta.


Japonlar eskiyen elektronik cihazları topluyor!

Bu yüzden de Olimpiyat planlama komitesi, firmalardan elektronik geri dönüşümü toplama kampanyası başlatmak adına fikirler istemekte. Komite, elektronik geri dönüşümünü sıradan insanların olimpiyatlara katılmaları için bir yöntem olarak göstererek, daha iyi bir toplama sistemine ulaşılacağını ve elektronik çöplerin azalacağını düşünüyor. (Hürriyet)