Ünlü şarkıcı Jennifer Lopez, Instagram’da kullandığı bir fotoğraf yüzünden dava edildi. Amerikalı fotoğrafçı Steve Sands, Lopez ve yapım şirketi Nuyorican Productions'ı telif hakkı ihlaliyle suçlayarak 150 bin dolar (yaklaşık1 milyon 50 bin TL) tazminat istedi.

Davada, Sands, kendisinin çektiği fotoğrafı, Lopez’in 119 milyondan fazla takipçiye sahip olduğu Instagram hesabında ‘markalarını tanıtmak’ için ve herhangi bir telif ödemeden kullandığını belirtti.

Fotoğrafçının avukatı, mahkemede, "Sanıklar fotoğrafı internette kullanmak için lisanslamadı ve davacıdan fotoğrafı web sitesinde yayınlama iznine veya rızasına sahip değildi” ifadesini kullanarak, fotoğrafçının, ihlal edilen iş nedeniyle 150 bin dolara kadar yasal tazminat alma hakkına sahip olduğunu belirtti.

"ÜNLÜLER İÇİN ÖRNEK DAVA"

Manhattan’daki federal mahkemede görülen dava hakkında E! News’e konuşan avukat Richard Liebowitz, “Bu, ünlülerin sosyal medyada markaları için izinsiz şekilde fotoğraf kullanmalarıyla ilgili bir örnek. Fotoğrafın sosyal medya takipçilerinden aldığı beğeni sayısı, gönderilerin ticarileştirilmesi için bir araçtır” ifadesini kullandı.

Lopez, 2017’de Instagram hikayesinde kullandığı Alex Rodriguez fotoğrafı için Ekim 2019’da dava edilmişti. Splash News ve Picture Agency, şarkıcıya 150 bin dolarlık tazminat davası açmıştı.

Yine bu yılın başında Lopez ve prodüksiyon şirketi, sanatçının Hustlers filmindeki karakteri Samantha Barbash’ın görselini izinsiz kullanma gerekçesiyle 40 milyon dolarlık telif davasıyla karşılaşmıştı.

Uzaktan çalışma uygulamaları şirketlerin siber risklerini artırdı

Avustralya Facebook ve Google’dan haber için para kesecek

1 milyar Android cihaz risk altında