En favori ‘yaşam’ iddiası Satürn’ün en büyük uydusu Titan’la ilgili. Ancak bugün yeni bir uydu için ‘uzaylıların mekanı’ ifadesi kullanıldı: Jüpiter’in uydusu Europa

“GÜNEŞ RADYASYONUNA MARUZ KALMADILAR”
Söyleyen kişi Liverpool Hope Üniversitesi’nden Monica Grady. Oldukça iddialı: “Europa’nın ahtapotumsu uzaylı yaratıkların evi olduğuna neredeyse eminim. Yüzeyin altındaki buzun ahtapot zekasında yaşam formlarını doğurduğuna inanıyorum. Mars yüzeyindeki derin mağaralarda da benzer yaşam formları olabilir.”

“Dünya’daki yaşamın evrimini düşünürsek, Europa’da yaşam olduğuna eminim. Ama yüzeyin altında. Çünkü o zaman Güneş radyasyonundan korunuyorsunuz. Kayaların gözeneklerinde su yerine geçecek buz olduğunu düşünüyorum.”

“UZAYDA MESAFELER ÇOK UZAK”
“Mars olsa ‘çok küçük bakteri’ derdim. Ancak Europa’da ahtapot büyüklüğü ve zekasında yaşam formları olabileceğini düşünüyorum.”

“Bir göktaşı dinozorları yok etti, bu sayede küçük tüylü memeliler evrim şansı yakaladı. İnsanlar da bu memelilerden evrildi. Bir gün uzaylılarla temasa geçebilecek miyiz, bilemiyorum. Çünkü mesafeler çok uzak. Uzaydan sinyal almadığımız sürece korkarım ciddi bir şey göremeyeceğiz.”

NASA’nın Hubble Teleskopu yüzeyin altında sodyum klorür tespit etmişti ki, bu da ‘Europa’da tuzlu sudan oluşan büyük bir okyanus’ var demektir.