Turkcell dünya telekomünikasyon sektörüne yön veren GSMA'nın (Dünya GSM Birliği) yönetimine girdi. Genel Müdür Kaan Terzioğlu, mobil iletişim sektörünün rotasına yön veren ve 800'ün üzerinde GSM şirketinin üyesi olduğu GSMA'da 2 yıl süreyle görev yapacak. GSMA'nın 26 kişilik yeni yönetimi 1 Ocak itibarıyla göreve başlayacak.

DAHA DA ÜST YERLERE TAŞIYACAĞIZ
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye'nin dünyada mobil iletişim konusunda en ilginç hikâyeye sahip ülkelerden biri olduğunu belirterek, şirketin 4.5G'de üstlendiği teknolojik liderlik, servis odaklı büyüme modeli ve bölgedeki gücüyle GSMA'ya katkıda bulunmaya devam edeceğini vurguladı. Terzioğlu, "Türkiye'nin pek çok Batılı kurum tarafından yalnızlaştırıldığı bu dönemde GSMA gibi önemli bir kurumda yer almanın ayrı bir değeri var. Türkiye'nin geleceğine yön vereceğine inandığımız bu dönemde, mobil iletişim sektörünün gelişmesi için bizlerle aynı özveri içerisinde çalışan ve destek veren Türk Telekom'a ayrıca teşekkür ediyorum. Bu gibi değerli işbirlikleri ile ülkemizi uluslararası platformlarda daha da üst yerlere taşıyacağımıza inanıyoruz. Böyle bir süreçte bu güçlü organizasyonda yer almaktan ülkemiz ve şirketim adına gurur duyuyorum" dedi

800 GSM OPERATÖRÜNÜ YÖNETECEK
GSMA (Dünya GSM Birliği) dünyada 800'den fazla GSM operatörünü ve ilgili yan sektörlerdeki yaklaşık 300 şirketi temsil ediyor. GSMA ayrıca, Mobil Dünya Kongresi başta olmak üzere pek çok bölgesel toplantıya ev sahipliği yapıyor.

EN GÜÇLÜ 10 TELEKOM LİDERİ ARASINDA
Terz ioğlu sektörün en itibarlı yayınlarından Global Telecoms Business dergisi tarafından telekomünikasyon dünyasının en güçlü isimlerinden biri olarak seçildi. 2016 yılının en güçlü 100 teknoloji insanı listesinde (GTB Power100 2016) Türkiye'den Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu yer aldı. Derginin bölgelere göre yaptığı değerlendirmede de Terzioğlu, Avrupa'nın en etkili 10 isminden biri oldu. Avrupa kategorisindeki en güçlü 10 isim arasında Terzioğlu ile birlikte Vodafone Grup CEO'su Vittorio Colao da bulunuyor.
5G testlerinde aktif görev
NGMN (Next Generation Mobile Networks Alliance / Yeni Nesil Mobil Şebekeler Birliği), yakında gerçekleştirilmeye başlanacak 5G saha testlerini Turkcell'in yönetmesine karar verdi. Açıklanan takvime göre Nisan 2017'de 5G'nin öncüsü sayılan ilk standartlar belirlenecek. Ardından altyapı üreticileri bu kriterlere uygun ilk prototipleri geliştirecek. Sonrasında ise Türkiye'den sadece Turkcell'in yer aldığı bir konsorsiyum bu ürünlerin global ölçekte yapılacak saha testlerini yönetecek. Böylece Turkcell özellikle son bir yıldır yaptığı 5G işbirlikleri çerçevesinde kazandığı deneyimleri 5G testleri sürecine aktarma fırsatı yakalarken, 5G standartlarının belirlenmesinde de aktif rol alacak. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu konu ile ilgili olarak "Dünyada 5G standartlarının belirlenme sürecinde aktif rol almaktan ve 5G'nin dünyadaki ilk saha testlerini yönetecek birim içerisinde olmaktan memnunuz" dedi. Testler ise 2017 yılı ortasından 2018 yılı sonuna kadar aktif olarak devam edecek.