Google Arama Trendleri'ne göre, koronavirüsten seçtiğiniz evde kaldığımız günlerde Türkiye'de ”ihtiyaç kredisi”, “kredi başvurusu” ve “enflasyon” aramaları yükselişe geçti. İngiltere'de “ücretsiz kurslar”, Polonya'da “sosyal güvenlik muafiyeti”, İsveç'te 'işsizlik yardım ödeneği' sık aranan kelimeler arasında. 

Google Arama Trendleri raporu yayımlandı. Rapor, COVID-19 günlerinde yapılan aramaların yiyeceğe ve diğer temel ihtiyaçlara erişimden finansal yardım ve çevrimiçi eğitim gibi uzun vadeli ihtiyaçlara yöneldiğini gösterir.

İhtiyaç kredisi aradık

Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de bankalar temel ihtiyaç kredileri kampanyaları başlattı. Karantina döneminde maddi sıkıntı yaşamak istemeyen insanlar krediler hakkında ayrıntılı bilgi almaya yöneldi. Google Arama Trendleri'ne göre Türkiye'de ”ihtiyaç kredisi”, “kredi başvurusu” ve “enflasyon” aramaları yükselişe geçti. Güney Afrika'da bankacılık aygıtları ile satın alabilirsiniz.

Polonya “sosyal güvenlik”, İsveç “işsizlik yardım ödeneği” aradı

Google Arama Trendleri'nde sadece banka kredileri yükselişe geçmedi. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinde devlet yardım programları da en çok araştırılanlar arasındaydı. Polonya'da “sosyal güvenlik muafiyeti”, İsveç'te 'işsizlik yardım ödeneği' nedeni aranan kelimeler arasında yer aldı. “Sanal İş Pazarı” aramalarını artırırken, İspanya'da en çok “çalışma bakanlığı” hakkında arama yapıldı. Türkiye'de ise “yardım başvurusu”, “İBB sosyal yardım” ve “askerlik” aramalarının artışta olduğu görüldü.

İngilizlerin gündeminde ücretsiz kurs var

Online eğitim, hakkında en çok araştırma yapılan konuların başında geliyor. “Çevrimiçi kurslar”, “çevrimiçi okul kitapları platformu”, Güney Afrika'da “e-okul” ve Polonya'da “öğretmenler tarafından TV'de verilen dersler” Google'da en çok aratılan terimlerden oldu . Türkiye'de ise, “çevrimiçi deneme”, “anlatım içindir” ve “kartondan saat yapmak” aramalarında artış yaşandı..