Bloxels, çocukların kendi Star Wars oyununu yapmalarına fırsat tanıyarak, yeni neslin içerik oluşturma gibi konularda kendini geliştirmesine olanak sağlıyor.

Bloxels ile çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor!

Çocuklara kodlamayı öğretmeyi amaçlayan pek çok uygulama ve oyun mevcut. Ancak Pixel Press’in video oyun oluşturma sistemi olan Bloxels, çocuklara kodlamanın dışında içerik oluşturma konusunda da tecrübe kazandırmak istiyor. Pixel Press ve oyuncak şirketi Mattel bugün, Star Wars’un Bloxels sürümünü yayınlamak için ortaklık kurduklarını açıklamasıyla birlikte ürünün satışının da başladığını duyurdu.

Türkiye’de henüz bulunmayan ürünü yurt dışından getirmek isterseniz, ödeminiz gereken miktar 50 dolar olacak, yani bugünün kuru ile 194 Türk Lirası. Aynı zamanda ürün telefonlarınıza indirebileceğiniz bir uygulama olarak Google Play Store ve App Store’da da bulunuyor.

Ürünü kullanan çocuklar kendi oyunlarını ortaya çıkarttıktan sonra oyunlarını Hoth, Mos Eisley veya Ölüm Yıldızı gibi birçok farklı popüler Star Wars mekanlarından birine uyarlayabiliyorlar. Bu durumun, firma için büyük bir başarı olmasının yanı sıra Star Wars isminin yeni nesil çocukları üzerinde olumlu etki oluşturması içinde büyük bir adım da olabilir.