Uzun süredir hakkında birçok haber yapılan Sony'nin yeni konsoluPlayStation 4 Neo'nun özellikleri nihayet açıklandı. Bu yıl için çıkışı merakla beklenen oyun konsolu, birçok geliştirme ve yeni donanım özellikleriyle dikkat çekiyor.

Peki Sony'nin merakla beklenen yeni konsolu PS4 Neo'nun özellikleri nasıl olacak?

PS4 Neo Özellikleri
PlayStation 4 Neo, tahmin edildiği gibi önceki nesil PlayStation 4'e göre birçok yeni donanım özelliğine ve geliştirmeye sahip. Açıklanan verilere göre PS4 Neo, PS4'e göre 1.3 kat daha hızlı çalışabilen 2.1 GHz hızındakiJaguar işlemciye sahip olacak. 

Sony'nin özgün grafik işlemci teknolojisinden gücünü alacak yeni konsol, tereflop açısından 2.3 katlık bir performans geliştirmesine sahip olan 911 MHz hızında çalışan AMD GCN isimli ekran kartı kullanılacak. 

16-07/15/ps4neo-2-1468567523.jpg  

RAM tarafında geliştirilmiş DDR5 RAM'ler kullanılan PS4 Neo, 218GB/s'likokuma hızı sunuyor. RAM tarafından yapılan bu geliştirmeyle birlikte oyunlardaki açılış ve işleyiş hızı üst seviyeye taşınmış olacak. Depolama tarafında ise yüksek hızlı diskler kullanılacak olan PS4 Neo, 500 GB ve 1 TB'lık iki farklı depolama seçeneği ile oyunculara sunulacak.

PS4 Neo'nun özellikleri konusunda en merak edilen noktalardan biri de 4Kdesteğinin olup olmayacağı yönünde. Açıklanan verilere göre PS4 Neo 4Kdestekli olarak lanse edilecek.  

Wall Street Journal'ın veri analisti Damian Thong tarafından yapılan açıklama, Sony'nin PS4 Neo ile birlikte küçük boyutlarda bir PS4'ü de piyasaya sürecekleri yönünde. Yapılan bu açıklamadan sonra Sony kanadından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Sony PS4 Neo'nun piyasaya sürüleceği konusunda henüz çok net bir açıklama yapmasa da, PS4 Neo'nun Eylül ayı içerisinde oyuncularla buluşturulması bekleniyor.