TEKNOLOJIGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çinli mimar Sun Dayong ultraviyole ışınlarını kullanarak kendini steril hale getiren bir korona virüs kalkanı tasarladı. ”Yarasa Adam” olarak isimlendirilen konsept dizayn bir mobil güvenlik aracı. Mimarlık şirket Penda’nın kurucularından olan Sun Dayong aracın “korona virüsün yayıldığı tehlikeli ortamlara maruz kalan kişiler için” dizayn edildiğini söyledi.

Sırt çantası gibi giyilebilen kalkan yarasa kanatları şeklindeki karbonfiber desteklerden yapılmış. Bu desteklere gerili olan bir PVC film adeta yarasa kanatlarını andırıyor. Plastiğin içerisine gömülü kablolar herhangi bir patojeni öldürecek bir sıcaklığa ulaşarak kullanan kişi için steril bir çevre sağlıyor.

Korona virüsün 56 derecede öldüğünü hatırlatan ünlü mimar arabalarda kışın buz ve karı ısıtmak için camla arasında ısıtıcı kablolar kullanıldığını hatırlatarak “Bu PVC film tıpkı arabalarımızdaki rüzgâr panelleri gibi” diyor.

Oldukça yaratıcı bir dizayn olarak gösterilen korona kalkanı aracın Dayong’un ifadelerine göre gerçeğe dönüşmesi için zaman ve emek gerekiyor:
“Asıl üretime geçmemiz için halen mühendislerle çok fazla çalışma yapmamız gerekiyor.”