Huawei Developer Conference Cloud 2020 veya kısa adıyla HDC Cloud 2020‘nin 11 – 12 Şubat tarihlerinde Shenzhen şehrinde gerçekleştirilmesi planlanıyordu. Ancak, yaşanılan olaylar nedeniyle konferansın ertelendiği duyuruldu.

Huawei Corona virüsü nedeniyle tarihleri değiştirdi!
Konferans için hazırlanan internet sitesinde yeni tarihlerin 27 – 28 Mart olarak belirlendiği görülüyor. Kurumsal kullanıcılara yönelik bir konferans olan HDC Cloud’da bulut teknolojileri üzerinde çalışan geliştiriciler bir araya geliyor.

Huawei bu etkinliği “Huawei’nin son 30 yılda geliştirdiği ICT teknolojilerini ve yeteneklerini paylaşmak istiyoruz. Özellikle Kunpeng ve Ascend işlemcilerimiz, küresel geliştiriciler için güçlü yeni motorlar olacak.” şeklinde tanımlıyor.

Tabi, 17 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bu virüs nedeniyle etkinliğini erteleyen tek marka Huawei olmayacak. Benzer tüm etkinliklerin ileri bir tarihe ertelenmesi planlanırken, 11 milyondan fazla nüfusu olan Wuhan’a şu anda hava alanlarından tren istasyonlarına kadar tüm seferler durdurulmuş durumda.