Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tarafından 1 Ocak itibariyle kalkacağı açıklanan uygulamayla artık internet kullanımında kota olmayacak ve hızlar düşürülmeyecek.

Türk Telekom, Turkcell, Vodafone, D Smart ve alternatif operatörler, dünden itibaren AKK’siz internet paketlerini uygulamaya koydular. Halihazırda kotalı internet kullanan abonelerin kotası kalkacak ve aynı fiyatla interneti kullanmaya devam edecekler. 
Ancak en fazla etkilenen kesim ise yeni aboneler olacak. Yeni internet abonesi olacak kişiler daha yüksek fiyatlardan abonelik yapmak zorunda kalacak. Eski aboneler ise hiçbir şey yapmadan kotasız olarak paketlerini kullanmaya devam edecekler.

‘Taahhüdü olanın’ fiyatı değişmiyor

İnternette yeni dönemle ve adil kullanım kotasıyla ilgili merak edilenlere cevaplarda ortak noktalar şöyle sıralanıyor.

- Aboneliği ve taahhüdü devam edenler hiçbir başvuruda bulunmadan doğrudan kotasız paketlere geçecekler.

- Taahhüdü devam edenlerin fatura tutarlarında bir değişiklik olmayacak. Ek hiçbir ücret ödemeden limitsiz paketlere geçirilecekler.

- Taahhütsüz aboneler ise paketlerinin mevcut liste fiyatları üzerinden limitsiz hizmet alabilecekler.

- İnternet kullanımına taahhütsüz olarak devam etmek isteyenler için, mevcut internet paketlerinin liste fiyatı geçerli olmaya devam edecek. Aynı fiyata limitsiz internetten faydalanabilecekler.

- Yeni düzenleme sabit interneti ve fiberi kapsıyor. Mobil kullanıcılar hız ve fiyat olarak bu değişiklikten etkilenmeyecek.

- Kota kalkınca burada suistimal edenler de gündeme geliyor. Tek bir abonelikle bütün apartmanın kullanması gibi. Bu yüzden yeni paketlerin fiyatlarının biraz daha yüksek tutulduğu belirtiliyor.(Milliyet/Hanife Baş)