Nokia 3310'un geri dönüşü şimdilik marka değerini satışa dönüştürme projesinden öteye gitmiyor. Oysa geri dönüş yapan pek çok teknoloji var. Müzik endüstrisi plaklara hızlı bir geri dönüş yaparken, bunu plaktan MP3'e kayıt yapan cihazlarla sağladı. Radyolar, dijital dünya ile yeniden doğarken, internetten yayın yaparak cızırtılı yayından da kurtuldu. Oyunlarda Pokemon artırılmış gerçeklik teknolojisiyle muhteşem bir arz-ı endam yaşadı. Ama bu konuda asıl mucize yaratan ise Apple oldu. Efsane isim Steve Jobs şirketin küllerinden doğmasını sağlayacak adımı dijital müzik çalar iPod ve 1 dolara şarkı satan iTunes'la atmıştı.

126 MİLYON ADET SATMIŞTI
Nokia 3310 ilk kez 1 Eylül 2000 tarihinde karşımıza çıkmıştı. Nokia 3210'un güncellenmiş bir modeli olarak ortaya çıkan Nokia 3310 Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde (Mobile World Congress 2017) küllerinden doğmaya hazırlanıyor. Tüm dünyada yaklaşık 126 milyon adet satan telefon 17 yıl sonra yine Finlandiyalı bir şirketle geri dönüş yapıyor. 115 gram ağırlığa, 84x48 piksel çözünürlüklüğe, siyah-beyaz ekrana sahip Nokia 3310, efsane 'yılan oyunu' ile birlikte geliyor. Sağlamlığıyla pek çok tüketicinin kalbinde taht kuran Nokia 3310'un tek başına değil 2 yeni ürünle birlikte geleceği konuşuluyor. Nokia 3 ve Nokia 5 telefonların Android işletim sistemine sahip olacağı, Nokia 3310'un da 100 dolardan daha düşük bir fiyatla piyasaya sürüleceği iddia ediliyor.

CIZIRTISIZ İNTERNET RADYO
Masamda sürekli açık duran FM radyo var. Ancak dijital radyolar cızırtısız müzik keyfi ile yeniden doğdu. WiFi üzerinden internet bağlantısıyla dijital ortamda yayın yapan radyolara erişim sağlıyor. Dokunmatik ekranlarla istediğiniz dijital radyo uygulamasını kurabiliyorsunuz. Genelde Android işletim sistemi kullanıyorlar. Android uygulama mağazasından kolayca indirilebiliyor.

ARTIRILMIŞ GERÇEK POKEMON
2016'nın en büyük sürprizi Pokemon oyununun yeniden doğuşuydu. iOS ve Android marketlerde rekor sayıda indirilen Pokemon Go oyunu harika bir geri dönüşe imza attı. Artırılmış gerçeklik teknolojisiyle milyonlarca insan ellerinde akıllı telefonlarla, gözleri kör olmuşcasına Pokemon avına başladı.

USB İLE DOĞAN PLAKLAR
Plak çalarlar USB desteğiyle geri döndü. Türkiye'de Issız Adam filmiyle gündeme gelen plaklar, uzun bir süredir çok popüler eğlence aracı. Üstelik şimdi USB bağlantısı ve yazılımıyla birlikte geliyor. Plaklardaki şarkıları MP3'e dönüştürmek sorun olmuyor. Ayrıca birçoğunun hem PC hem de Mac desteği var. (Timur Sırt / SABAH)