Lenovo katlanabilir ekranlı tablet için LG’nin üreteceği panelleri kullanarak piyasaya girmesi bekleniyor.

Lenovo katlanabilir ekranlı tablet planları yapıyor!

Güney Kore’den gelen yeni rapor, Lenovo’nun LG tarafından üretilen 13 inçkatlanabilir ekran panellerini tabletleri üzerinde kullanacağını bildirdi. Olağanüstü bir şekilde Lenovo ve LG, ilk katlanabilir ekranlı tableti pazara sunmak üzere bir araya geldi.

LG tarafından üretilen bu katlanabilir ekran rakipleri arasındaki en büyük ekran ve katlandığında dokunmatik klavyeli bir dizüstü bilgisayara dönüşmesi amaçlanıyor. Teorik olarak 13 inç bir ekran katlandığında sadece 4:3 en boy oranı ile 9 inç boyutunda olacaktır.

Bu ekranların katlandığında küçülmesinden ve kullanıcı deneyiminin düşmesinden kaynaklı LG yetkilileri, katlanabilir bir panel için ekran endüstrisinin dayanıklılığını ve kullanılabilirliğini dikkate alarak bir tabletin veya bir dizüstü bilgisayarın akıllı telefonlara göre daha uygun olacağını belirtti.

Gelecek yılın ikinci yarısında LG panellerinin seri üretim ile Lenovo’ya tedarik edilmesi öngörülüyor. Bunun yanı sıra Samsung’un prototip akıllı telefonunda 7.3 inçlik katlanabilir bir panel bulunurken, Huawei, 8 inçlik katlanabilir bir telefon tasarlamak için BOE ile çalışıyor.