Samsung, iPhone 8 için OLED ekranlarının özel tedarikçisi durumunda. Ancak Apple'ın tedarik zincirini çeşitlendirmek için önemli adımlar attığı görülüyor. Şirket, LG ile anlaşma yapmaya çok yakın. Apple, LG’den OLED üretimi için büyük miktarda ön yatırım yapmasını ve yalnızca iPhone ekranlarının üretimini yapacak fabrikalar açmasını istiyor

Galaxy Note Fan Edition resmen duyuruldu! Galaxy Note Fan Edition resmen duyuruldu!
Merakla beklenen yenilenmiş Note 7 sonunda duyuruldu. Samsung, Galaxy Note Fan Edition adını...
Apple ve LG’den OLED ortaklığı!
Samsung, şu anda akıllı telefonlarda kullanılan OLED panellerin yaklaşık % 95'ini üreten lider tedarikçi şirket durumunda. Geçen hafta gelen haberlere göre şirket, ekran Teknolojisi için dünyanın en büyük üretim tesisini kurarak konumunu pekiştirmeye çalışıyor. Samsung, iPhone 8’in de tek ekran tedarikçisi.

Kore Herald’a göre Apple, OLED konusunda tedarikçi sayısını arttırmak istiyor. Şirket LG ile anlaşma imzalama aşamasına geldi. Kore Heald, Apple’ın LG ile sadece Apple’a özel OLED ekran üretimi için yaklaşık 2-3 trilyon won (1.75-2.62 milyar dolar) yatırım yapmak üzere görüşmeler yaptığını bildirildi.

E6 olarak bilinen yeni tesisin 2019'da devreye girmesi bekleniyor. LG, geçen ay OLED üretimine 3.5 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını açıklamıştı. Bu yatırımın parasının önemli bir kısmının Apple’dan geleceği düşünülüyor. Apple’ın bu yatırım sayesinde OLED panellerinin tedarik sıkıntılarını aşacağı ve fiyatlandırma konusunda Samsung’a karşı elinin güçleneceği düşünülüyor.