LG Electronics Inc. (LG), 2017’nin ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 4’lük artışla 12.89 milyar dolar ciro elde ettiğini açıkladı. Beyaz Eşya bölümünün ciroda başı çektiği bu dönemde, aynı zamanda 2016’nın ikinci çeyreğine göre satışlarda yüzde 12’lik artış gerçekleşti. Şirketin dört iş kolundan üçü bir önceki yıla göre daha fazla ciro elde etti. İkinci çeyrekte gerçekleşen işletme geliri yüzde 13.6’lık artışla 588.2 milyon dolar oldu.

LG Beyaz Eşya & İklimlendirme Çözümleri Bölümü ikinci çeyrekte 4.65 milyar dolar ciroyla en çok payı alırken, 412.5 milyon dolar da işletme geliri elde etti. İkinci çeyrekteki önemli gelişmelerden bir diğeri de 2016’nın Nisan – Haziran dönemine kıyasla, 2017’nin aynı döneminde Kore pazarında gerçekleşen satışların yüzde 43 artması oldu. J.D. Power, “LG’nin 2017’de Mutfak ve Çamaşır kategorisinde yer alan ürünleriyle müşteri memnuniyeti ödüllerinde diğer üreticilerin hepsinden daha fazla ödül kazandığını” açıkladı.* Şirket, InstaView buzdolapları ve TWINWash çamaşır makineleri gibi üst sınıf ev aletlerine Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’dan artarak gelen talepler doğrultusunda gelirini artırmayı hedefliyor.

LG Ev Eğlence Bölümü 3.75 milyar dolarlık cironun yanı sıra 303.8 milyon dolar işletme karı elde etti. TV’ye olan talebin dünya genelinde düşmesine rağmen, 2016’nın aynı dönemine göre satışlarda yüzde 2’lik bir artış gerçekleşti. LG OLED TV ve LG SUPER UHD TV gibi premium ürünlerin ikinci çeyrekteki satışları, geliştirilen maliyet yönetimiyle de birleşince