CES 2019 fuarı tüm hızıyla devam ederken LG, merakla beklenen akıllı telefonu LG Q9'u resmi olarak tüketicilerin beğenisine sundu. Snapdragon 821 işlemciden gücünü alan cihaz, 4 GB RAM ve 64 GB‘lık depolama alanı ile birlikte geliyor.

Grafik konusunda ise Adreno 530‘dan yararlanan Q9, 6.1 inçlik FullVision bir ekrana ev sahipliği yapıyor. LG G7 ThinQ ile aynı çözünürlüğü veren telefonun performans konusunda oldukça iddialı olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Arkasında sadece tek bir kamera kurulumu bulunan Q9 (16 MP), ön tarafta ise bizlere 8 MP'lik bir kamera sunuyor. Q9’un ayrıca IP68 sertifikasına da sahip olduğunu belirtelim. Düşmelere, suya ve toza karşı oldukça sağlam olan Q9, tam olarak bir fiyat performans cihazı diyebiliriz.

445 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulacak olan Q9, açıkçası oldukça uygun sayılabilecek bir telefon olarak karşımıza çıktı. Tabii ki özelliklerine dayanarak bu yorumlamayı rahat bir şekilde yapmaktayız. Genel olarak cihazın teknik detaylarını bir araya getirecek olursak;

*İşlemci: Snapdragon 821 Adreno 530 GPU
*İşletim Sistemi: Android 8.1 Oreo
*Arka Kamera: 16 MP
*Ön Kamera: 8MP
*Batarya: 3000mAh
*Bellek: 4 GB
*Depolama: microSD ile arttırılabilen 64 GB’lık dahili depolama 
Cihazın henüz ne zaman ülkemizde satışa sunulacağı ile ilgili olarak bir bilgi paylaşılmış değil. Peki ya siz Q9'u nasıl buldunuz? Olmuş mu?(Teknolojioku/Ünsal Sarıtoprak)