İnternet artık bilgisayar ve cep telefonlarından sonra evimizdeki televizyonlara geldi. İnternetin nimetleri tartışılmaz. Televizyon üreticileri de geliştirdikleri yeni modellerinde bizleri bu nimetten faydalandırıyorlar. Güney Koreli teknoloji devi LG’de yeni model Smart ve LCD Tv’lerinde internet özelliği sunan firmaların başında geliyor.

LG Smart ve LED TV’lerde bulunan internet özelliği, artık televizyon deneyimini bir adım ileriye taşıyor. Kablolu ve kablosuz Wi-Fi internet özelliği sayesinde, TV üzerinden Facebook, Twitter gibi sosyal medya platformlarına girerken, internet üzerinden istediğiniz filmi izleme imkanına kavuşuyorsunuz. Peki Tv keyfini daha eğlenceli hale getiren internet özelliği nasıl aktif ediliyor? LG TV’ler nasıl internete bağlanıyor? Aşağıda size LG TV’nizde kablosuz internet kurulumunu resimli olarak adım adım anlatacağız. Resimlerde kırmızı renkte işaretleri takip edin.

LG SMART VE LCD TV’LER NASIL İNTERNETE BAĞLANIR

Televizyonunuzun kontrol panelinde bulunan Ayarlar’a (Settings) tıklayın.

LG tv internete bağlama 2

Karşınıza aşağıdaki ekran gelecektir. Kumandanızın yön tuşlarıyla Ağ (Network) adımını seçiniz.

LG tv internete bağlama 3

Gelen seçeneklerde Ağ Bağlantısı’na (Network Connection) tıklayın.

LG tv internete bağlama 4

Gelen ekranda size kabloylamı yoksa kablosuz mu bağlanacağını soracak. Siz aşağıda gördüğünüz gibi kablosuzu seçip Start Connection - bağlatıya başla seçeneğine tıklayın.

LG tv internete bağlama 5

Televizyonunuz mevcut Kablosuz Wi-Fi ağlarını taramaya başlayacaktır. Size ait olan Wi-Fi ağına tıklayın.

 

LG tv internete bağlama 6

Karşınıza şifre girme ekranı gelecektir. Kumandanızı kullanarak Wi-Fi kablosuz ağ şifrenizi girin ve Tamam – OK‘ye tıklayın.

LG tv internete bağlama 7

LG tv internete bağlama 8

OK’ye bastıktan sonra bağlantı için kısa bir süre aşağıdaki gibi bekleyeceksiniz.

LG tv internete bağlama 9

Bağlantı kurma işlemi tamamlandıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere gelecektir. KumandanızlaTamlandı – Complate butonuna basarak işlemi tamamlayınız.

LG tv internete bağlama 10

Artık LG TV’nizden keyifle internete bağlanabilirsiniz. Sizler için anlatımın videosunu altta paylaşıyoruz. Bu işlemi yapan okuyucularımız olumlu veya olumsuz yorumlarını buradan paylaşarak, diğer okuyuculara faydalı olabilirler.

video##1472##player