LG Electronics (LG) tarafından açıklanan finansal sonuçlara göre 2017 yılı ilk çeyrek döneminde markanın gelirleri geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 9.7 artış göstererek 12.70 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Beyaz Eşya ve İklimlendirme Çözümleri Bölümü'nün son sekiz yıldaki en yüksek işletme geliri rakamlarını açıklamasıyla birlikte tüm şirketin işletme kârı neredeyse ikiye katlanarak 798.3 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

LG Beyaz Eşya & İklimlendirme Çözümleri Bölümü ilk çeyrek dönem satışlarında bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 10, önceki dönemine göre ise yüzde 15'lik bir artış yaşadı. İş biriminin 4.02 milyar dolara ulaşan gelirleri ise LG'nin Asya ve Latin Amerika pazarlarındaki performansını yansıttı. İç pazarda gerçekleşen satışlarda ise geçen yıla oranla yüzde 33'lük bir artış görüldü.

LG Ev Eğlence Bölümü'nün 3.75 milyar dolarlık gelirlerinde gerçekleşen yüzde 8.8'lik faaliyet kârı ise en yüksek seviyedeki ilk çeyrek dönem faaliyet karı olarak kayıtlara geçti.

Bu dönem piyasaya sürülen akıllı telefon sayısı 14.8 milyon

LG Mobil İletişim Bölümü amiral gemisi akıllı telefonu LG G6 ve geniş kitleye hitap eden diğer modellerinin de etkisiyle bir önceki çeyrek döneme göre yüzde 4, bir önceki yıla göre de yüzde 2'lik artışla 2,61 milyar dolar gelir elde etti. LG'nin bu dönemde piyasaya sürdüğü akıllı telefon sayısı ise 14.8 milyon adedi bulurken, bu sayı geçen yılın birinci çeyrek dönemine oranla yüzde 10'luk bir artış gösterdi.

Otomotiv malzemelerinde yüzde 48'lik bir artış

LG Otomotiv Malzemeleri Bölümü, 759.2 milyon dolarlık güçlü satış rakamlarının yanında geçen yılın ilk çeyrek dönemine oranla yüzde 48'lik bir artış yakaladı. Büyüme ve Ar-Ge alanında devam eden yatırımların, bu senenin kârlılığına önemli bir etki yapması bekleniyor.