AK Parti Antalya Milletvekili ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, bombalı saldırı öncesinde sosyal medyadan saldırı olacağına ilişkin mesajlar atan kullanıcı bilgilerini Twitter’ın paylaşmakta güçlük çıkarması hakkında, “Her türlü tedbiri almak bizim görevimizdir. Böyle bir girişim içerisine girmesi halinde gereken neyse o yapılır, gerekirse Twitter kapatılır” dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan “Neler Oluyor” programında gündeme ilişkin soruları cevapladı.

“TWITTER’A KARŞI HER TÜRLÜ TEDBİR ALINIR”
Elvan, Ankara'da patlamanın olduğu günden önce Twitter’dan, “Ankara’da yarın bomba patlayacak” mesajını atan kullanıcıların bilgilerinde PKK ve DEAŞ örgütlerine ait bulguların bulunması ve Twitter yönetiminin ilk aşamada bu kullanıcılara ait bilgileri “özel hayatın gizliliği” nedeniyle paylaşmadığını söyleyerek, “Bir terör hadisesi oluşuyor, bu terörün arkasında kim var araştırmaya çalışıyorsunuz, bununla ilgili yargı kararınız var ve Twitter kalkıp böyle söylüyorsa, biz de burada gereğini yaparız. Bunun gereği şudur; her türlü tedbiri almak bizim görevimizdir. Eğer terörle mücadele gerekiyorsa bunu biz yapacağız. Ama Twitter’ın kalkıp da terör örgütünü koruma gibi bir eğilim içerisine girmesi kabul edilemez. Böyle bir girişim içerisine girmesi halinde gereken neyse o yapılır, gerekirse Twitter kapatılır. Teröre karşı mücadele etmekte kararlıysalar bize bu konuda yardımcı olmak zorundalar. DEAŞ, Esad’a destek vermekten bahsediyor ve Esad’a destek veriyor, Esad, PYD’ye destek veriyor, PYD, PKK’ya destek veriyor. Kendi içerisinde bir döngü var. Bunların hepsi terör örgütü” değerlendirmesinde bulundu.

Elvan, patlamada adı geçen eylemcilerin PKK ve DEAŞ ile olan bağlantıları hakkında, “Terör örgütlerinin öyle bir yapısı var ki, bu örgütler bir teröristi bugün PKK için kullanır, yarın IŞİD’in içerisinde yer alır, bir sonraki gün DHKP-C’nin içerisinde yer alır. Nitekim 7 Haziran seçimlerinden önce oldu. Adana, Mersin’de bir takım HDP binalarında patlamalar oldu. HDP binalarına yönelik saldırılarda saldırıyı düzenleyen kişi, bizatihi HDP ile iç içe olan HDP bayrağını taşıyan, HDP bayrağıyla mitinglere katılan bir vatandaş. Ama HDP binasına saldırı yapıyor. PKK terör örgütü gerekirse, kendi içindeki bir takım insanları bile öldürebiliyor” şeklinde konuştu.

'TWITTER HESAPLARINDA İLGİNÇ BULGULAR' 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün akşam Show TV canlı yayınında Ankara Garı’ndaki saldırı öncesi Twitter'da yapılan paylaşımlarla ilgili olarak şöyle konuşmuştu: "Bir taraftan orada ceset parçaları, diğer taraftan bu süreç içinde bütün sanal medya iletişimleri tetkik edildi. Yatay yani değişik örgüt telsiz konuşmalarından, Twitter üzerindeki paslaşmalardan tetkik edildi ve bazı Twitter hesaplarında çok ilginç bulgulara rastlandı. İşte ‘Ankara’da bomba patlayacak’, ‘şöyle olacak’, ‘Suruç versiyon iki olacak’ diye bir şey var, ‘Suruç’un ikinci versiyonu.’ Şimdi bunların bir kısmı, kimliği tespit edilmesi zor şeylerdi, yani bir paravan isim. Bunun için Twitter hesabı, şeyine başvuruldu ve IP adresleri alındı. Onun üzerinde çalışıldı ve bu isimlerden iki tanesi, şu anda gözaltına alınan, PKK’yla irtibatlı, geçmişte PKK’yla bazı iltisakları olmuş ve bazı eylemlere katılmış kişiler ve onların networküne bakıldığında da yine şimdi soruşturmanın gizliliği, selameti açısından detaya girmeyeceğim şekilde Türkiye’de sansasyonel bazı işlere imza atmış bazı isimlerle olan irtibatları var."