Dünyanın ilk Marvel çizgi romanının nadir bulunan bir kopyası, açık artırmayla 1.26 milyon dolara (yaklaşık 7.2 milyon TL) rekor fiyatla satıldı. Dallas merkezli müzayedeci Heritage Auctions'a göre 1939'dan kalma el değmemiş Marvel Comics No 1, geçtiğimiz perşembe günü isimsiz bir alıcı tarafından satın alındı.

Çizgi romanda Human Torch, Ka-Zar, Angel, Sub-Mariner ve Masked Raider gibi karakterler ilk kez ortaya çıktı. Heritage'in kıdemli başkan yardımcısı Ed Jaster, ürünü "tarihi çizgi romanın eşsiz bir kopyası" olarak nitelendirdi. Ed Jaster, 1939'dan sonra adı Marvel olacak Timely Comics tarafından yayımlanmış ilk çizgi roman için, "Kuşkusuz ki bu bütün Marvel çizgi romanlarının atası. O olmasaydı, bugün çizgi roman ve sinema filmlerindeki karakterlerin ve hikayelerin tadını çıkaramayacaktık." ifadelerini kullandı.

Çizgi romanın ilk kez bir posta görevlisi tarafından Uniontown, Pennsylvania'daki bir çizgi roman standından satın alındığı belirtildi. Müzayedede rekor fiyata satılan ilk Marvel çizgi romanının 1939’daki fiyatı 10 sentti (yaklaşık 60 kuruş).

Bu satışla birlikte Spider-Man'in ilk kez ortaya çıktığı 'Amazing Fantasy'nin 15. kopyası, müzayedeyle en yüksek fiyata satılmış ikinci Marvel çizgi romanı konumuna düştü. Bu çizgi roman 2011 yılında 1.1 milyon dolara (yaklaşık 6.3 milyon lira) satılmıştı.

Superman'in ilk kez ortaya çıktığı, 1939'da yayımlanmış 'Action Comics'in ilk sayısı, tarihteki en pahalı çizgi roman olarak konumunu koruyor. Çizgi roman 2014'te 3.2 milyon dolara (yaklaşık 18 milyon lira) satılmıştı.