Çinli üreticilerin sahipleneceği işlemci, 7nm FinFET teknolojisiyle üretildi. Öncelik olarak Oppo ve Vivo amiral gemileri, bu teknolojilere ilk olarak ev sahipliği yapacak. Bugün gelen Çin kaynaklı raporlara göre, Taiwanlı üretici bir başka 7nm soketini kullanmayı planladığı söyleniyor. Yani, daha satın alınabilir düzeyde, orta düzey kullanıcı kitlesine hitap eden cihazları Çin tarafından görmemiz mümkün hale gelecek.

MyDrivers internet sitesinin haberine göre, yeni işlemci mimarisinin MT6885 ile benzer özellikler taşıyacağı yönündeki ithamlar, Çin’deki donanım üreticilerinden gelmeye başladı. Fakat çiz boyutu daha küçülecek ve fiyatında da indirim uygulanacak.

Kitleye hitap eden ürünler 2020 yılının ikinci çeyreğinde gelmesi bekleniyor. Marketteki 5G erişebilirliği 2020 ikinci çeyrekte tam olarak oturması bekleniyor. MediTek iki platform içindeki geliştirmelerini tamamladığı zaman, TSMC’inin 6nm boyutlarında faaliyete geçireceği EUV işlemcisinin üretimine başlanacak.

AR-GE işlemlerinin 2020’nin üçüncü çeyreğinde sonuçlandırılıp, 12 ay içerisinde seri üretime geçmesi gerekiyor. MediaTek, önümüzdeki sene 100 milyon satış rakamına ulaşmayı hedefliyor. Bu istatistiklere ulaşmak için,  yukarıda da belirttiğimiz MT68885 VE MT6873 adlı işlemci birimleri pazarda iyi satış trendi yakalaması lazım.

MediaTek, uzun zamandır ortalıklarda yoktu. Şirket geçtiğimiz sene üretim tekniklerinden ve yazılımsal sorunlardan kaynaklanan nedenlerden dolayı, üretimini kısa süreliğine durdurma kararı almıştı. Bu sene ise karşımıza 5G iletişim teknolojilerine sahip, hatta ve hatta 7nm sınırının aşmayı planlıyor. Keza 7nm altı işlemci inşası oldukça sancılı süreçlerden geçiyor.