Sıralamaya göre; Milliyetçi Hareket Partisi birinci sırada yer alırken kurulduğu günden bu yana seçimlerden birinci parti olarak çıkan AK Parti sonuncu sırada yer alıyor. Türkiye'de yaklaşık 8 milyon kullanıcısı olan sosyal paylaşım sitesi Twitter'ı siyasi partiler de vatandaşa direkt ulaşabilmek için aktif olarak kullanıyor. Partilerin resmi Twitter hesabından Genel başkan, genel başkan yardımcıları ve grup başkanvekillerinin faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapılıyor.
Twitter'da Milliyetçi Hareket Partisi'nin resmi hesabı @mhp_bilgi 56367 takiple birinci sırada yer alırken AK Parti Genel Merkez'in resmi hesabı olan @akparti 7130 takiple partilerin Twitter takipçi sıralamasında sonuncu. BDP Twitter'da 49644 takipçiyle ikinci, CHP 49528 takipçiyle üçüncü, Meclis dışında bulunan Saadet Partisi ise 19795 takipçiyle dördüncü sırada yer alıyor.
Bahçeli ve Erdoğan kendi partilerini takip etmiyor
Parti sosyal medya danışmanları tarafından kullanılan Başbakan Erdoğan adına paylaşımlar yapılan @RT_Erdoğan hesabı AK Parti Genel Merkezi'nin resmi hesabını takip etmiyor. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli de @mhp_bilgi hesabını takip etmiyor.