2018'de meydana gelen tüm tartışmalar ve teknolojik gelişmeler arasında ilginç bir şey oldu: Microsoft, Apple'ı yerinden ederek dünyanın en değerli şirketi sıralamasında birinci oldu. Aralık ayının başında Microsoft'un piyasa değeri 851 milyar, Apple'ın ise 847 milyar dolardı. 

Bu, bir sonraki ürün lansman döngüsü veya üç aylık sonuçlarla değişebilecek bir durum. Ama yine de önemli.

Apple, kısa süre önce 1 trilyon doların üzerinde bir değere sahipti.

Tim Cook'un şirketi akıllı telefonlara dayanan bir imparatorluk inşa ederken, Microsoft son on yılını müzikten telefonlara ve çevrimiçi hizmetlere kadar kendi geleceğini yeniden tanımlamak için harcadı.

Herkes, ana geri dönüş başarısının Azure gibi hizmetlere bağlasa da pazarda belirleyici trend bilgisayar donanımı oldu.

Surface Pro serisi bir süredir bu pazarı yöneten hibrid dizüstü bilgisayar tabletler arasında sınıfının en iyisi olarak kabul ediliyor.

Panos Panay konu hakkındaki şu açıklamaları yaptı: "Surface uzun süre devam edecek gibi dörünüyor. Ama asıl önemli olan yazılımların gücünü ortaya çıkarabilecek donanımları yapabilmekte. Bizim asıl stratejimizin asıl hedefi donanım olacaktır. Donanım konusunda da sektöre yabancı değiliz. Sonuçta 10 yıldan uzun süredir herkesi sevdiği Xbox bizim eserimiz. Günümüzde pek çok insan evden, cafeden, taksiden, AVM'den çalışıyor, yani hayat ve iş iç içe. Biz bunu biliyoruz ve buna göre ürünler üretiyoruz. Bir şirket olarak adımızı yeterince duyurduğumuzu düşünüyorum ama bu yetmez çalışmaya devam edeceğiz." (Milliyet/Onur Binay)