Açılışı Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu’nun ev sahipliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç katılımıyla 13 Haziran 2019’da gerçekleşen Microsoft Teknoloji Merkezi, şirketin İstanul'da yer alan binasında bulunuyor.

Microsoft Teknoloji Merkezi'nde teknoloji geliştiriliyor
Bu girişim, Microsoft’un Orta Doğu ve Afrika Bölgesindeki ilk yeni nesil teknoloji merkezi olma niteliği taşıyor. Türkiye’deki yatırımlarına hız veren Microsoft, Türkiye’deki şirketleri geleceğe hazırlamak ve yerli yazılımları dünyaya tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği Microsoft Teknoloji Merkezi’nde buluttan destek alarak kurumların dijital dönüşümüne güç ve hız katan birçok yenilik sunuyor. Türkiye’deki şirketlerin dijital dönüşümünü desteklemek amacıyla kurulan Microsoft Teknoloji Merkezi’nde, yerli yazılım şirketleri de kendi yazılımlarını uluslararası ziyaretçilerle buluşturma imkânına kavuşuyor. Bir başka deyişle, Microsoft, Türk firmalarının dünyaya açıldığı pencerelere bir yenisini daha eklemiş oluyor. Microsoft Teknoloji Merkezi’nin, ülke ekonomisine paydaşlarla beraber önümüzdeki dönemde 2,5 milyar lira değer oluşturması bekleniyor.

Microsoft bu merkezi hayata geçirirken iki amaç ekseninde çalıştı. Birincisi, işlem kapasitesi ve yapay zekâ yetenekleriyle bulut bilişimin dünyayı değiştiren faydalarını Türkiye’deki şirketlere aktarmak. Şirket, en yeni dijital dönüşüm teknolojilerini ülkeye getirip bunları Türkiye’deki müşterileriyle buluşturmak istiyor. Merkezde müşterilerin kendi ihtiyaçlarına ve dijital dönüşüm hedeflerine uygun çözümler sunuluyor. İkincisi ise, bir vitrin olarak konumlandırılan merkezde, Türkiye’de yazılım geliştiren şirketlerin tanıtımına ve dünya pazarlarına açılmasına destek olmak. Ayrıca, her geçen gün artan yerli yazılım çözümlerinin bölge ve dünyayla buluşturulması da hedefleniyor. Burada çözümlerini sergileyen Microsoft iş ortaklarının sayısı giderek artıyor.

Amerika Kıtası’nda 25, EMEA bölgesinde 17, Asya’da 9 olmak üzere, dünyada 51 tane Microsoft Teknoloji Merkezi bulunuyor. New York, Tokyo, Amsterdam, Dublin, Moskova, Oslo ve Paris gibi dünyanın önde gelen kentlerden sonra, İstanbul’u böyle bir merkezle taçlandırmak Microsoft’un Türkiye’ye kattığı değer anlamında büyük önem taşıyor. Bu merkez, Microsoft MEA bölgesindeki ilk ikinci nesil Teknoloji Merkezi olma niteliğinde.

İkinci nesil teknoloji merkezi olan Microsoft Teknoloji Merkezi’nde ağırlıklı olarak Modern Çalışma ve Dijital Dönüşüm teknolojisi içeren ve bulut üzerinde çalışan inovatif yenilikçi teknolojileri yer alıyor.

Bulut teknolojilerinden yapay zekâya, IoT ve akıllı ev çözümlerinden robotlu üretim teknolojilerine, eğitim araçlarından modern çalışma ve akıllı şehir platformlarına kadar 150’nin üzerinde farklı çözüm dünya ile aynı anda Microsoft Teknoloji Merkezi’nde yerini aldı. Ayrıca, Microsoft Teknoloji Merkezi’nde 32 Türk yazılım firmasının 90 farklı çözümü bulunmaktadır.

Merkezdeki çözümlerin başında, Kurumsal Operasyonların Takibi, Yapay Zekâ ve Bilişsel Teknolojiler, IoT ve Robot Teknolojileri, Bulut Bilişim ve Hibrit Bulut, CRM İşlemleri, Akıllı Ev Sistemleri, Akıllı Şehir Çözümleri, Microsoft Eğitim Araçları, Karma Gerçeklik Deneyimi, Güvenlik Teknolojileri, Üretkenlik Çözümleri, Modern İş Yeri Araçları, Bağlantılı Fabrika, Sanal Veri Merkezi Turu, Çok Kanallı Pazarlama, verilerin korunmasına dair GDPR ve KVKK Uyumluluk Tanıtımları ve sunum odaları geliyor.