Apple, Şubat 2015’te 710 milyar dolarlık değere ulaşarak, tarihte 700 milyar doların üstündeki değere ulaşan ilk şirket olmasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Şirket, daha sonra 775 milyar dolar değerini görmüş olsa da günümüzdeki değeri 617 milyar dolar.

Apple’ın ardındaki isimse 548 milyar dolarlık değeriyle Alphabet, yani Google ve Google’a ait diğer şirketleri bir çatı altında toplayan şemsiye şirket. Microsoft ise şu anda 492 milyar dolar değerindeyken kendisini 359 milyar dolarla Amazon ve 333 milyar dolarla Facebook takip ediyor.

Sırasıyla geçen Apple, Alphabet, Microsoft, Amazon ve Facebook şu anda borsada işlem gören en büyük 5 Teknoloji şirketi konumunda. Peki, şu anda üçüncü sırada olan Microsoft, nasıl bir atılımla Apple ve Alphabet’i geçerek trilyon dolar değerine ulaşan ilk şirket olacak?

Markowski’ye göre, Microsoft gibi bir yazılım şirketi daha ölçeklenebilir ve Apple gibi bir donanım şirketine göre daha çok insana ulaşabilir olmasıyla trilyon dolar barajını aşma anlamında daha yüksek şansa sahip.

Microsoft tarafından LinkedIn’in 26 milyar dolar karşılığında satın alınmasının da Microsoft’un değerlemesini artırdığı ifade ediliyor. İş odaklı sosyal medya platformunun, şirketin sosyal medya gelirlerinin artmasını sağlamış olduğunun ve sosyal medya gelirlerinin günümüzde daha yüksek değer gördüğünün altı çiziliyor.

Microsoft’un LinkedIn alımıyla her bir LinkedIn abonesi için sadece 60 dolar ödediği, Facebook’un ise platformundaki sosyal medya kullanıcılarının her biri için ortalama 218 dolar ödediği de verilen bilgiler arasında.

1 trilyon dolar değerine ulaşmak için Microsoft’un hisse fiyatını iki katınaçıkarması gerekiyor ve ayrıca bunun için de şirket, LinkedIn’deki mevcut 433 milyon abonesini 2020 yılına kadar 700 milyona çıkarmak zorunda.

Markowitz’e göre Microsoft’un 1 trilyon değerine ulaşma yarışındaki tek rakibi Alphabet. Analist, Apple’ın ise görmekte olduğu Microsoft ve Alphabet arasındaki yarışa dahil olmasını beklemiyor. ShiftDelete