Microsoft, Windows Mağazası ve Windows Phone Mağazası ekiplerini birleştirerek tek bir pazarlama ve operasyon birimi haline getirdiğini duyurdu. Böylece Windows Mağazası ve Windows Phone Mağazası, geliştiricilere tek ve daha uygun fiyatlı bir hesap üzerinden hizmet verecek.
Microsoft’un attığı bu adım, geliştiricilerin, kullanıcıların ve Microsoft iş ortaklarının Windows ekosistemine yönelik faaliyetlerini daha ileriyle taşımayı amaçlıyor. Bu sayede:
- Kayıtlı Windows Mağazası geliştiricileri, artık Windows Phone platformu için aynı hesap üzerinden ek bir ücret ödemeden uygulama yayınlayabilecekler.
- Benzer şekilde, kayıtlı Windows Phone geliştiricileri de aynı hesap üzerinden ek bir ücret ödemeksizin uygulamalarını Windows Mağazası’nda yayına alabilecek.
- Yeni geliştiriciler için kayıt ve mevcut geliştiriciler için kayıt yenileme işlemi aynı Microsoft hesabı üzerinden yapılabilecek. Windows Mağazası ve Windows Phone geliştiricisi olmak için kullanılacak ortak hesabın ücreti bireyler için yıllık 19 dolar, kurumlar için 99dolar olarak belirlendi.
- Aynı hesabı kullanarak hem Windows Mağazası hem de Windows Phone geliştiricisi olanlara bu ay içerisinde ulaştırılacak epostada yer alacak kod ile 1 yıl ücretsiz yenileme imkânı sunulacak. Ayrıca öğrenciler DreamSpark programı ile desteklenmeye devam edilecek.
Yeni uygulama kapsamında geliştiriciler için Windows Mağazası ve Windows Phone Geliştirici Merkezi panelleri aynı şekilde çalışmaya devam edecek. Uygulamaların erişiminde ve yönetimde herhangi bir değişiklik olmayacak.
Detaylar için Windows Mağazası ve Windows Phone geliştirici sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.