Bu iki yıl önce üretimi ve satışı durdurulan Microsoft Band ve Microsoft Health Dashboard uygulamasını kapsıyor. 31 Mayıs itibariyle bu uygulama ve servislerin fişini çekecek olan Microsoft uygulamaları mağazalardan kaldıracak.

Microsoft Band için yolun sonu göründü!
Yani kullanıcılar bu uygulamalara Microsoft Mağaza, Google Play Store ve App Store’dan ulaşılamayacak. Sevindirici haber ise Microsoft Band kullanıcılarının para iadesi talep edebilecek olması.

1 Aralık 2018 ve 1 Mart 2019 arasında veri senkronize eden kullanıcılardan Band 1 sahipleri 79.99 dolar, Band 2 sahipleri ise 175 dolar para iadesi alacak.

Bunun yanı sıra Band’i garanti altında olan kullanıcılarda aynı şekilde para iadesi isteyebilecek. Bu kapsamda kullanıcıların Mayıs ayı sonuna kadar verilerini dışa aktarması yani yedekleyerek silmesi tavsiye ediliyor.

Band için bulut servisleri bir süre daha sorunsuzca çalışmaya devam edecek. Ancak, akıllı bilekliğini sıfırlayanlar cihazı tekrar kuramayacaklar. Bu Microsoft’un neden para iadesi yapmak istediğini gözler önüne seriyor.