Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, Türkiye'nin uzun menzilli füze sistemini "milli" olarak yapabileceğini belirterek, ihalede teklif verenler de dahil işbirliği imkanlarının değerlendirilebileceğini söyledi.

Türkiye toplam değeri 3.4 milyar dolar olan uzun menzilli füze projesinde Çin ile uzun süredir sürdürdüğü sözleşme görüşmelerine Kasım ayında son verdiğini açıklamış ve milli füze üretim projesini başlatacağını duyurmuştu. 

Bir televizyon kanalında füze projesinin bundan sonra nasıl ilerleyeceğine dair soruları yanıtlayan Demir, "Uzun menzilli füze projesini raftan kaldırmadık... Çin ile uzun süre görüştük. Geldiğimiz noktada ülke ihtiyaçları tekrar değerlendirildi. Biz bunu milli olarak yapabiliriz dedik, ama bu arada ihalede teklif verenler de dahil olmak üzere teknolojik destek alabileceğimiz işbirliği imkanları değerlendirilebilir" dedi.

Uzun menzilli füze projesinde Çin'in yanı sıra Fransa-İtalya ortaklığı Eurosam, Patriot füze savunma sistemini üreten ABD'li Raytheon ve Rusya yarışıyordu.