Hızla ilerleyen teknoloji, hayatımıza birçok yeniliği getirdiği gibi pazarlama dünyasında da büyük rol oynamaya başladı.Firmaların internetin gücünden yararlanarak büyük kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini belirten CRM Medya Ajans Başkanı Ramazan Becer, “İnternetin gelişmeye başladığı zamanlarda firmalar kendilerine kurumsal web site edinmeye başlamışlardı. Günümüzde ise masaüstünden mobile geçen internet kullanımıyla yeni ihtiyaçlar doğdu. Mobil oyun, mobil bankacılık, mobil bilet gibi kavramlar girdi hayatımıza. Durum böyle olunca dijital sektörde yapılan her adımda daha dikkatli olmak gerekiyor. Teknoloji artık çok farklı. Bu durumda firmalar da bu farklı teknolojiye farklılaşarak cevap vermeliler” dedi.

İnternet tüketiminin yüzde 71’i artık mobil mecralardan yapılıyor

En son açıklanan Medya Tüketimi Tahmini raporunun dünya genelinde mobil internet kullanım süresinin bu sene yüzde 27,7 artacağını ortaya koyduğunu söyleyen Becer, “Son 10 yılda büyüyen masaüstü internet tüketimi kullanıcıların mobil cihazlara geçmesiyle düşüş göstermeye başladı. Mobil internet kullanımının dünya genelinde günde ortalama 86 dakika, masaüstü internet kullanımının ise günde 36 dakika olacağı tahmin ediliyor. Bunda da şüphesiz çalışanların mobil cihazları istedikleri zaman istedikleri yerden kullanabilmeleri nin payı oldukça yüksek” açıklamasını yaptı. Öte yandan çalışanların mobil üzerinden ürettikleri verilerin kalitesinin de yeni cihaz ve makineler sayesinde arttığını vurgulayan Becer,“Günümüzün akıllı telefon ve tabletleriyle yeni mobil dünya en verimli şekilde değerlendiriliyo r. Her zaman her yerde online olmak ve bunu 3G, 4G gibi mobil altyapılar sayesinde en hızlı şekilde sağlamak kullanıcılar için büyük kolaylık sağlıyor.”

Becer: Firmalar için dijital mecraların önemi gün geçtikçe katlanarak büyüyor

Yanında elektronik bir alet olmadan dışarı çıkmayan insan sayısının yüzde 80’lik bir rakama ulaştığını dile getiren CRM Medya Ajans Başkanı Ramazan Becer, “Artık internet kullanımı için bir mekana bağlı olma zorunluluğu olmadığı için insanlar mobili hayatının her alanına taşıyor. Yolda akıllı telefon kullanma oranı yüzde 83. Durum böyleyken yani –dünya bu kadar online iken- firmalar için de dijital mecraların önemi gün geçtikçe katlanarak büyüyor. Telefonlar ve tabletler bu kadar elimizdeyken, reklam dünyası da bundan payını alıyor. Değişen mobil dünyada firmalar artık internet reklamcılığına önem veriyor. Bu nedenle de bize yani dijital medya yönetimine çok iş düşüyor” diye belirtti.