Moody's Investors Service, Toshiba'nın uzun vadeli kredi notunu Baa3'ten Ba2'ye indirdi. Sermaye benzeri borç notunu Ba2'den B1'e ve kısa vadeli kredi notunu Prime-3'ten Not Prime seviyesine indiren Moody's, kredi notlarını olası bir indirim için izlemeye aldığını da duyurdu. 

Toshiba 4.5 milyar dolarlık zarar tahminiyle değer kaybetti

Toshiba Corp., 550 milyar yen (4.5 milyar dolar) net zarar tahmini ve işgücünde daha fazla kesintiye giderek yeniden yapılanacağını açıklaması ardından Tokyo'da altı yılın en düşük seviyesine geriledi.

Toshiba hisse senetleri yüzde 12 değer kaybederek 223.5 yenden günü kapattı. Pazartesi günkü yüzde 9.8'lik kayıp dikkate alındığında, şirketin piyasa değeri geçtiğimiz iki gün içerisinde 2 milyar dolar azalmış oldu.

Toshiba'nın muhasebe skandalından yakasını kurtaramaması, şirkete bazı birimlerinin stratejik ortaklarını gözden geçirmesini ve ayın zamanda lirketin televizyon ve bilgisayar ile ilgili birimlerinin yeniden yapılandırılmasını hatırlattı.

Tokyo merkezli Ichiyoshi Asset Management Co.'dan Mitsushige Akino, “İşlerin ne kadar kötüleştiğini göz önünde bulundurarak, bu tarz bir yapılanmanın yapabileceklerinin en azı olduğu söylenebilir. Daha fazla çaba göstermeliler fakat bu işten çıkarmalar ve kar getirmeyen işleri kapatmak kadar basit olmamalı. Asıl soru yeniden yapılanmadan iki yıl sonra sonuçlar ne olacağı” dedi.