NASA Mars’a isim gönderme kampanyasıyla uzaya ilgisi bile olmayan birçok kişinin dikkatini çekmesinin ardından şimdi de astronot testi ile insanların dikkatini çekmeye hazırlanıyor. Astronot yetenek testi olarak karşımıza çıkan yeni test 15 sorudan oluşuyor.

Uzay ajansı bu yıl, Ay’a ayak basışın 50. yıldönümünü kutladı, 16 Temmuz 1969misyonu, uzay acentaları, bilim adamları ve uzay tutkunları için onlarca yıllık kozmik merak uyandırdı. Her yıl neredeyse 20.000 üzeri başvurunun arasından sadece 12-13 kişiyi Johnson Space Center’da eğitime alan ajans için ne kadar uygunsun?

Mars'ın ardından NASA astronot testi ile gündemde! - ShiftDelete.Net (1)

NASA Astronotu olmak için ne kadar uygunsun?

15 soruluk test ile görselleştirme, eğitim, IQ, kişilik ve sizin fizikseluygunluğunuz ölçülüyor. Ardından  testin sonuçları ayrıntılı bir şekilde her alanda aldığınız puan ayrıştırarak analiz edilerek karşınıza çıkıyor. Peki sen o küçük astronot ekibinin arasına girebilmek için ne kadar uygunsun merak ediyor musun? Bu testi öğrenerek hem kendinizi denemiş hem de gerçekten uygun musunuz yoksa değil misiniz görebilirsiniz. (shiftdelete)