NBA takımlardan Sacramento Kings madencilik yaparak, teknoloji projelerine bir yenisini daha ekliyor.  Sacramento Kings madencilik ile Ethereum çıkarmaya çalışacak.

Sacramento Kings madencilik yapacak

Sacramento Kings, ödeme teknolojilerine uzun süredir ilgi duyuyor.  Kings, bundan yaklaşık 4 yıl önce Kingsbitcoin.com isimli bir internet sitesi açtı. Bu sitede taraftarlarının online alışveriş için ödemelerini Bitcoin ile yapabilmelerini sağladı. Kings şimdi ise kripto para kullanmanın ötesine geçerek, kripto para çıkarmaya çalışacak.

Kings, küresel kripto para lideri MiningStore ile yaptığı ortaklıkla madencilik sektörüne adım atıyor. Golden 1 Center’daki gelişmiş veri merkezi ve teknoloji altyapısına kripto para ve madencilik ekipmanları kurulacak. Böylelikle Kings, madencilik yapan ilk NBA takımı olarak tarihe geçiyor.

Imperium model makineleri kullanacak olan Kings, özellikle Ethereum çıkarmaya çalışacak. Bu madencilik makineleri, karmaşık matematik problemlerini çözerek diğer madeni para kullanıcı işlemlerini doğrulayacak.

MiningForGood olarak tanıtılan bu proje ile çeşitli fonlar oluşturulacak. Kings, bu fonların bir kısmını burs amaçlı kullanacak.

Sacramento Kings teknoloji ve sosyal odaklı projeleriyle NBA’de en dikkat çekici takımlar arasında yer alıyor. Bitcoin’i kabul eden ilk takım olan Kings, Hindistan’da öğrencileri maç içine almak için sanal gerçeklik de kullanmıştı. Bu son projeyle de madencilik yapan ilk takım olarak tarihe geçecek.