Citi analistleri Jim Suva ve Asyia Merchant, Başkan Donald Trump'ın kurumlar vergisindeki son indirimden yararlanarak kendi video abonelik hizmetini başlatmak yerine Apple'ın muhtemelen 2018'de Netflix'i satın alabileceğini iddia ediyor.

Apple'ın yüksek vergilendirme oranlarından daha az zarar görmek için 250 milyar dolar civarındaki nakit parasını ABD dışındaki denizaşırı ülkelerde tutuyor. Şirket, yüksek vergilendirme oranlarını önlemek için ABD'ye nakit para gönderilmesini önledi. Bununla birlikte, Başkan Donald Trump'ın yeni bir kural uyarınca, Apple sadece yurtdışında duran nakitlerini bir defaya mahsus yüzde 10 oranında geri dönüş vergisi ödeyerek ABD'ye getirebilir.

Apple'ın 2018 yılına kadar en az 10 orijinal içerik üretmeyi hedeflediği bildirildi ve orijinal TV, video programları için 1 milyar dolar ayırdı. Şirket, kendi ekibini güçlendirmek için agresif bir şekilde diğer medya şirketlerinden üst düzey yöneticileri kendi bünyesine aldı. Apple, Reese Witherspoon ve Jennifer Aniston'ın rol aldığı bir TV dizisi de dahil olmak üzere birden fazla TV şovu için çalışıyor. Üretilecek orjinal içeriklerden birisi Outlander’ın senaristi Ronald D. Moore’un katkılarıyla çekilecek bir bilim kurgu dizisi olacak.

Netflix, "Stranger Things", "13 Reasons Why" gibi orijinal TV içerikleriyle dünyanın en popüler streaming servisleri arasında. Bunun yanında Şirket, geçtiğimiz haftalarda Will Smith'in oynadığı ve ilk haftasonunda 11 milyondan fazla izleyici topladığı 'Bright'i yayınladı.

Citi analistleri daha önce Apple'ın Netflix'i satın alabileceğini iddia ettiler, ancak o zamandan bu yana bu alanda söylenti bulunmuyor. Apple'ın orijinal programlama çabalarını desteklemek için Netflix'i satın alması mantıklı olsa da, gerçekte olma bazı kesimler tarafından zayıf görünüyor.

Onur Binay - Milliyet