Geçtiğimiz haftalarda Netflix’in Türkiye’den çekileceği yönünde iddialar çıkmış, daha sonra Netflix ise bu iddiaları samimi bir dille yalanlamıştı. Firma şimdi de Türkiye’deki müşterilerinin kullanabileceği iki yeni ödeme yöntemi ortaklığına imza attı. 

Bankalararası Kart Merkezi’nin TROY logolu kartlarıyla Netflix üyelik ödemesi yapmak artık mümkün olacak. Ayrıca ülkemizin en hızlı büyüyen finans teknolojisi kuruluşlarından iyzico üzerinden de Netflix üyelik ödemesi yapmak mümkün hale gelecek.

Netflix Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Ödeme Sistemleri Direktörü Kristen Morrow-Greven, yaptığı açıklamada BKM ve iyzico gibi alanında öncü markalarla çalışmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını söylerken, “Üyelerimize daha da gelişmiş bir ödeme deneyimi sağlamak adına bu yeni iş birliklerinin çok faydalı olacağına inanıyoruz.”  dedi.

BKM Genel Müdürü Soner Canko ise, TROY kullanımını artırma hedefinden ve bu amaçla da lider şirketlerle çalışmaları gerektiğinden söz ederek, “Dünyanın lider internet eğlence servislerinden biri olan Netflix, Türkiye pazarına büyük bir başarıyla girdi. Netflix ile iş birliği yapmaktan gerçekten büyük mutluluk duyuyoruz. Böylece halihazırda Netflix'i keyifle izleyen TROY kullanıcılarına ulaşabilecek ve onlara kolay, güvenli ödeme deneyimi sunabileceğiz.” ifadelerini kullandı. 

İş birliğine dahil olan firmalardan iyzico’nun Satış, Pazarlama ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Saitoğlu da konu hakkında görüşlerini açıklayarak, “Kart kullanım alışkanlıkları ülkeden ülkeye değişirken yerel ödeme uzmanlığı, tüketicilere sorunsuz ve kesintisiz bir deneyim sunmada kilit önem taşıyor. iyzico olarak üye iş yerlerimize sunduğumuz kolay ve hızlı ödeme entegrasyonunun Netflix gibi global markaların büyümesinde ve kaliteli hizmet sunmasında ne kadar önemli olduğunu iyi biliyoruz. Türkiye’deki izleyiciler, iyzico’nun bu pazardaki deneyimi sayesinde hızlı ve güvenli bir ödeme deneyimi yaşayarak içeriğe her an her yerden erişebilecekler.” dedi. 

Netflix’in ülkemizdeki toplam abone sayısı 1,5 milyonun üzerinde. Netflix, Türk yapımı dizileri olan Atiye ve Aşk 101 üzerinde de çalışmaya devam ediyor.