Şu sıralar Netflix ülkemizde çekilen ve bir Türk yapımı olan Hakan: Muhafız (The Protector) isimli dizisiyle ülkemizde sıkça gündeme geliyor. Deadline tarafından yapılan haber ise son derece heyecan verici.

Ottoman Rising adıyla geleceği söylenen ve bir mini dizi olacağı iddia edilen Netflix’in yeni yapımı, adından da anlaşılacağı üzere Osmanlı Devleti’ninyükseliş dönemini kendisine konu alacak.

6 bölümden oluşacağı söylenen dizinin merkezinde ise Konstantinopolis yani İstanbul’u fetheden, 13 yaşında Sultan olan II. Mehmed, Fatih Sultan Mehmed, yer alacak. Belgesel ve kurmaca karışımı olacak olan diziyi Karga Seven Picturesşirketiyle STXtv ortaklaşa hazırlayacak.

Los Angeles merkezli olarak Emmy adayı Sarah Wetherbee, Emre Şahin ve Kelly McPherson tarafından kurulan Karga Seven Pictures, aynı zamanda 2017 yılında Türkiye’de de bir ofis açmış. Yani esasında kendi geçmişimizi ele alan dizi için yabancı bir yapım olsa da, yapımcıların arasında bir Türk’ünde yer alacağını belirtmekte fayda var.(Shiftdelete)