Oyun konsolu sektöründe yakın zamanda büyük gelişmeler yaşayacağız.

Önümüzdeki sene piyasaya çıkması beklenen yeni nesil PlayStation'un yanında diğer şirketlerden de yenilikler görüyoruz.

Pazarın dikkat çeken parçalarından biri olan Nintendo'nun amiral gemisi olan Nintendo Switch'le ilgili heyecanlandıran bir gelişmeyle karşılaştık.

Şirket, Nintendo Switch Lite ismini verdiği yeni bir ürünü duyurdu.

Nintendo Switch Lite, Nintendo Switch'e göre daha küçük, televizyona bağlanamıyor ancak oyun çeşitliliği konusunda geride kalmıyor.

Daha önce Nintendo 3DS gibi ürünlerle taşınabilir oyun konsolları pazarında yer alan Nintendo'nun bu hamlesi, oldukça ses getirecek gibi görünüyor.

Online oyun deneyimi sunacak olan Nintendo Switch Lite, tasarım olarak da Nintendo 3DS'in geliştirilmiş bir versiyonu olarak dikkat çekiyor.

Kullanıcıların online olarak rekabetçi oyunları karşılıklı olarak oynamasına da olanak sağlayan Nintendo Switch, sarı, gri ve mavi olmak üzere üç farklı renk seçeneğine sahip.

Kullanıcılar oyunları Nintendo eShop aracılığıyla cihazlarına indirebilecek. Oyunlardan aldıkları ekran görüntülerini Album arayüzünde saklayıp sosyal medya platformlarında paylaşabilecek. Oyunlarla ilgili güncel haberleri almalarını sağlayacak bir Haberler arayüzü de bulunacak.

Nintendo Switch Lite'ın ABD satış fiyatı 199 Dolar olarak belirlendi.

Ürünün Türkiye satış fiyatıyla ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor.