Bu Noel sezonunda, hem Apple hem de tüketiciler için, iPhone en güzel hediye olmuş gibi görünüyor. Mobil analiz firması Flurry'nin raporuna göre, 25 Aralık tarihine uzanan hafta içerisinde aktif edilen tüm ürünlerin yüzde 51.3'ü Apple ürünlerinden oluşmakta ve bu ürünlerin üçte ikisinden fazlası akıllı telefonlar (büyük çoğunluğu iPhone 6 ve iPhone 6 Plus) olarak gözükmekte. İkinci sırada tüm ürün aktivasyonlarının yüzde 17.7'si ile Samsung ve üçüncü sırada yüzde 5.3 ile Nokia - Microsoft yer almakta.


 
Flurry'nin ayrı ürün üreticilerinin aktivasyon sayılarına ulaşma yöntemi ise, her popüler işletim sisteminin Instagram ve Facebook gibi popüler uygulamalarının 21 Aralık ve 25 Aralık tarihleri arasında kaç kez indirildiğinin takibi ile oluşmakta. Flurry'nin söylediğine göre geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yıl da Noel öncesi haftada uygulama indirme sayıları yüzde 150'lik bir sıçrayış gösterdi ve en yüksek sıçrayış, Noel gününde gerçekleşti. Flurry, 600.000 civarında uygulamayı kapsayan 190.000 firmaya analiz hizmeti sunmakta.
 
Flurry'nin raporu, phablet olarak da adlandırılan bu büyük ekranlı telefonların popülerliğinin arttığının bir göstergesi. Bu büyük ekranlı ürünler, hızlı bir şekilde küçük ekranlıların yerini almakta ve daha büyük ekranlı ürünlerin (tabletlerin) market paylarını ele geçiriyorlar.